// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nikolaj Tange Lange: Romeo & Seahorse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Nikolaj Tange Lange: Romeo & Seahorse

Skrevet af den 2. december 2022 – 06:58Ingen kommentarer

Romeo & Seahorse er den vildeste roman jeg længe har læst! Her er homosex for alle pengene.

Anslaget lyder “Jeg har lige fortalt min kæreste at jeg har hepatitis C igen”. Så er vi i gang. Historien fortælles af Nikolaj, som har en kæreste, bor i Berlin og har sex med en del forskellige mænd. Derfor løber han også ind i sygdomme og bliver løbende tjekket hos lægen. Det er dog ikke det eneste han løber ind i. Stoffer fylder nemlig også en hel del i hans liv. Og hans dildo Seahorse, som han kommer helt galt afsted med. Hvordan vil jeg ikke afsløre, men han må en tur på skadestuen. Det er ikke kønt!

Romeo & Seahorse er en roman om forelskelse, begær og kærlighed. Om at slå op, og finde sammen og slå op igen. Det er også en roman om et stort behov for bekræftelse og for hudkontakt, måske på grund af opvæksten og de usikre ungdomsår. Og så er det en roman om et miljø, hvor man løbende forholder sig til hepatitis C, klamydia, gonoré og syfilis.

Det er en roman om at begær og kærlighed er to forskellige ting og at man sagtens kan elske sin kæreste og samtidig knalde med andre mænd. Det er også en roman om nedarvet selvbedrag, om løgne og om svigt.

Romanen er ikke for alle. Man skal ikke være for sart, men være åben for, at der findes andre måder at leve livet på end den måde os hetoroseksuelle og gift-på-jeg-ved-snart-ikke-hvilket-år lever på. I romanen er der stoffer, blod, afføring, fisting og HIV. Den er skrevet med humor og der er noget sårbart over teksten, som jeg hurtigt holdt af. Så selvom det til tider er vildt grænseoverskridende er der alligevel noget fint over det.

Der er en del sex på stoffer (især Metamfetamin) og bogens fortæller bliver afhængig af stofferne. Han er muligvis også afhængig af sex. I Femina har forfatteren udtalt, at han håber, at romanen kan være med til at åbne op for en samtale om chemsex (sex på stoffer). Det er ikke ufarligt at have sex i en rus og derudover er der risiko for man helt mister interessen for sex uden stoffer.

Romeo & Seahorse er ikke en roman, jeg normalt ville vælge (jeg fik den anbefalet), men jeg må sige at det har været en god oplevelse at læse den. Den er rørende, den er vild, og den er barsk. Men mest af alt er den ret god! Her er beskrivelser af kærlighed og sex, der ligger langt fra min måde at leve på og derfor er romanen både vigtig og spændende og gør i den grad min verden større.

Romanen er skrevet i lange sætninger i et direkte og letforståeligt sprog, som hvis fortælleren talte direkte til læseren. Det får teksten til at flyde i et tempo, der oser af en ivrighed, der godt kan gøre læseren lidt stakåndet. Men det er ok! Det er jo sådan hovedpersonen har det, livet er for ham lidt hektisk.

Romanen er med sit direkte sprog om pik og røv og sin tematik næppe for alle, men jeg blev fanget af fortællingen. Er du frisk på at læse noget andet end du plejer? Så giv Romeo & Seahorse en chance.

Nikolaj Tange Lange (f.1980 i Odense) har flere romaner bag sig, er bosat i Berlin og har læst på Institut for Film og Medievidenskab og på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har blandt andet arbejdet som kok, musiker, DJ, Performer, bartender og IT-supporter.

Nikolaj Tange Lange, Romeo & Seahorse, Gladiator forlag, December 2022, 210 sider.

Der er lukket for kommentarer.