// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Nikolaj Tange Lange: Romeo & Seahorse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Nikolaj Tange Lange: Romeo & Seahorse

Skrevet af den 2. december 2022 – 06:58Ingen kommentarer

Romeo & Seahorse er den vildeste roman jeg længe har læst! Her er homosex for alle pengene.

Anslaget lyder “Jeg har lige fortalt min k√¶reste at jeg har hepatitis C igen”. S√• er vi i gang. Historien fort√¶lles af Nikolaj, som har en k√¶reste, bor i Berlin og har sex med en del forskellige m√¶nd. Derfor l√łber han ogs√• ind i sygdomme og bliver l√łbende tjekket hos l√¶gen. Det er dog ikke det eneste han l√łber ind i. Stoffer fylder nemlig ogs√• en hel del i hans liv. Og hans dildo Seahorse, som han kommer helt galt afsted med. Hvordan vil jeg ikke afsl√łre, men han m√• en tur p√• skadestuen. Det er ikke k√łnt!

Romeo & Seahorse er en roman om forelskelse, beg√¶r og k√¶rlighed. Om at sl√• op, og finde sammen og sl√• op igen. Det er ogs√• en roman om et stort behov for bekr√¶ftelse og for hudkontakt, m√•ske p√• grund af opv√¶ksten og de usikre ungdoms√•r. Og s√• er det en roman om et milj√ł, hvor man l√łbende forholder sig til hepatitis C, klamydia, gonor√© og syfilis.

Det er en roman om at beg√¶r og k√¶rlighed er to forskellige ting og at man sagtens kan elske sin k√¶reste og samtidig knalde med andre m√¶nd. Det er ogs√• en roman om nedarvet selvbedrag, om l√łgne og om svigt.

Romanen er ikke for alle. Man skal ikke v√¶re for sart, men v√¶re √•ben for, at der findes andre m√•der at leve livet p√• end den m√•de os hetoroseksuelle og gift-p√•-jeg-ved-snart-ikke-hvilket-√•r lever p√•. I romanen er der stoffer, blod, aff√łring, fisting og HIV. Den er skrevet med humor og der er noget s√•rbart over teksten, som jeg hurtigt holdt af. S√• selvom det til tider er vildt gr√¶nseoverskridende er der alligevel noget fint over det.

Der er en del sex på stoffer (især Metamfetamin) og bogens fortæller bliver afhængig af stofferne. Han er muligvis også afhængig af sex. I Femina har forfatteren udtalt, at han håber, at romanen kan være med til at åbne op for en samtale om chemsex (sex på stoffer). Det er ikke ufarligt at have sex i en rus og derudover er der risiko for man helt mister interessen for sex uden stoffer.

Romeo & Seahorse er ikke en roman, jeg normalt ville v√¶lge (jeg fik den anbefalet), men jeg m√• sige at det har v√¶ret en god oplevelse at l√¶se den. Den er r√łrende, den er vild, og den er barsk. Men mest af alt er den ret god! Her er beskrivelser af k√¶rlighed og sex, der ligger langt fra min m√•de at leve p√• og derfor er romanen b√•de vigtig og sp√¶ndende og g√łr i den grad min verden st√łrre.

Romanen er skrevet i lange s√¶tninger i et direkte og letforst√•eligt sprog, som hvis fort√¶lleren talte direkte til l√¶seren. Det f√•r teksten til at flyde i et tempo, der oser af en ivrighed, der godt kan g√łre l√¶seren lidt stak√•ndet. Men det er ok! Det er jo s√•dan hovedpersonen har det, livet er for ham lidt hektisk.

Romanen er med sit direkte sprog om pik og r√łv og sin tematik n√¶ppe for alle, men jeg blev fanget af fort√¶llingen. Er du frisk p√• at l√¶se noget andet end du plejer? S√• giv Romeo & Seahorse en chance.

Nikolaj Tange Lange (f.1980 i Odense) har flere romaner bag sig, er bosat i Berlin og har l√¶st p√• Institut for Film og Medievidenskab og p√• Danmarks Medie- og Journalisth√łjskole. Han har blandt andet arbejdet som kok, musiker, DJ, Performer, bartender og IT-supporter.

Nikolaj Tange Lange, Romeo & Seahorse, Gladiator forlag, December 2022, 210 sider.

Der er lukket for kommentarer.