// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Bernardine Evaristo: Mr. Loverman
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Bernardine Evaristo: Mr. Loverman

Skrevet af den 3. september 2022 – 07:01Ingen kommentarer

Det er med lidt b√¶ven, jeg samlede Mr. Loverman op. Jeg elskede Evaristos Pige, kvinde, andet som hun ogs√• vandt Bookerprisen for, og Mr. Loverman er en af hendes tidligere b√łger der nu overs√¶ttes til dansk efter den succes. Den slags kan godt g√• galt, for er Evaristo andet end et one hit wonder?

Svaret er et rungende ja.

Mr. Loverman er en helt fantastisk roman, der fortjener overs√¶ttelse og l√¶sere p√• dansk helt uafh√¶ngigt af forfatterens √łvrige succes. Det er en roman om k√¶rlighed, om √¶gteskab, om svigt og om at fors√łge at fris√¶tte sig selv.

Barry Walker er Mr. Loverman. Han er 74, har v√¶ret en succesfuld forretningsmand og bor i London med hustruen Carmel som han kender helt tilbage fra barndommen p√• Antigua. Han er stadig en flot fyr, charmerende, har to voksne d√łtre og p√• papiret har han ogs√• alt selvom hustruen er lige vel optaget af sin bibelkreds. Han har for eksempel ogs√• en ven, Morris, som han ogs√• har kendt hele livet.

Ven, t√¶nker du? Ja, Morris er mere end bare en ven. Siden den tidligste ungdom har de v√¶ret elskende, men tiden og stedet var ikke til accept af homoseksuelle forhold ‚Äď homo-syg-suelle som Barry selv kalder det ‚Äď og selvom tider skifter og s√¶der mildnes har Barry aldrig turdet g√• fra konen og springe ud med elskeren. For hvad vil b√łrnene sige? Og resten af samfundet?

Men det er jo ikke altid noget, man selv bestemmer. Og pludselig l√łber Barrys mund over med det, hjertet er fuldt af, og det g√•r ikke stille for sig. Hvordan det ender m√• du selv l√¶se dig frem til, men g√łr endelig det, for Barry er en helt utrolig charmerende, irriterende, elskelig, belastende type, som man bare m√• l√¶re at kende og hans kamp for at turde st√• ved sig selv og sin k√¶rlighed er et litter√¶rt festfyrv√¶rkeri som er sv√¶r at l√¶gge fra sig.

Så tak til Gads forlag for at lade Mr. Loverman oversætte trods dens ni år på bagen. Hvis resten af Evaristos bagkatalog er lige så godt, så sæt endelig gang i Siri Ranva Hjelm Jacobsen igen, for jeg vil gerne læse mere og gerne i hendes fine oversættelse.

Bernardine Evaristo: Mr. Loverman. 303 sider, Gads forlag. Oversat af Siri Ranva Hjelm Jacobsen, udkom 18. august 2022

Der er lukket for kommentarer.