// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Finn Halfdan: Møghund
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Krimi, Roman, Spænding

Finn Halfdan: Møghund

Skrevet af den 24. oktober 2022 – 05:44Ingen kommentarer

Så er der dansk krimi på topniveau. Det er Finn Halfdans anden krimi om journalisten Elliot Boye, og det går ikke stille af. Boye er en herlig type anti-helt, der denne gang kommer ud for en rutchetur af de helt store.

Boye’s ven, Kalle, omkommer ved det, der synes at være et dumt uheld, idet hans skrøbelige donkraft ikke kan holde Kalles bil, mens han ligger under den for at foretage reparationer. Mens politiet og resten af verden langsomt begynder at bevæge sig videre, er Kalles datter, Sigrid oppe i det røde felt. Hun mener, at Kalles litauiske kone (ikke Sigrids mor) står bag. Hun ved bare ikke hvordan.

Boye er ikke overbevist og vil ikke lytte til Sigrid. Men hun får ham alligevel lokket til en samtale, og langsomt begynder han at blive interesseret. For hvad er det egentlig for en gruppe mennesker, Kalles kone omgav sig med, og kommer de alle til arve den samme mængde penge som hun gør på grund af deres mænds ’uheld’?

Halfdan selv har en fortid som kriminalreporter i både DR og TV3, og i dag arbejder han som redaktør og journalist på TV Avisen. Med andre ord kender han sit stofområde rigtig godt. Det synes jeg i den grad, jeg kan mærke, når jeg læser bogen. Den er godt formidlet i et lækkert og letfordøjeligt sprog, og det giver plads til en ret spændende og godt konstrueret historie. Nu siger jeg ’konstrueret’, fordi jeg aldrig har hørt om sådan et kriminelt setup, men det ville nok ikke overraske mig, hvis det dukkede op. Indtil videre er det blot rigtig godt tænkt.

Figurerne i historien er troværdige, og jeg elsker Sigrids hamrende irriterende 17-årige energi, der igen og igen sætter Boyes tålmodighed på prøve. Jeg er også vild med den måde, hvorpå Halfdan sætter scenerne op på. Du ved godt, der er en risiko for, at du får dette eller hint at vide, fordi vedkommende nu snart kommer ud for et eller andet, men du er jo for f….. nødt til at finde ud af det, fordi det er så spændende.

Romanen rammer ned i vores danske levevis, og den berører naturligvis kriminalitet – organiseret kriminalitet, samtidig med, at den behandler emnet om vores konstante søgen efter kærlighed. På flere planer er bogen lidt tragisk, men det er den gode nyhedsafdækkende kriminalhistorie, der driver handlingen.

Jeg var umådelig godt underholdt, og så forlanger jeg stort set ikke mere.

Finn Halfdan, Møghund, Forlaget People’s Press, 380 sider, udkom september 2022.

Læs også:
Michael Katz Krefeld: Imperiet

Julie Hastrup: Farlig fortid

Jussi Adler-Olsen: Den grænseløse

Der er lukket for kommentarer.