// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Hastrup: Farlig fortid
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Julie Hastrup: Farlig fortid

Skrevet af den 30. marts 2015 – 07:53Ingen kommentarer

Rebekka Holm er hjemme i barndomsbyen Ringkøbing. Hendes far er død og hendes mor har brug for hjælp til at få ryddet op i hans sager. Begge kvinder er påvirket af tabet af deres far/ægtemand uden at de er specielt gode til tale med hinanden om det.

Derfor er det også en smule belejligt, da en ældre herre og tidligere landmand bliver slået ihjel ikke langt fra Ringkøbing. Drabsefterforskeren Rebekka Holm beslutter sig for at give de gamle kolleger på Ringkøbing Politistation en hånd med og snart rodes hun ind i opklaringsarbejdet, hvor det ene mord snart bliver til flere.

Sideløbende følger vi en gruppe unge mennesker og deres sommerdage på Skyttegården tilbage i 1989. Harry og Grethe Skytte driver en svinefarm og denne sommer har de hyret et par unge mænd og en yngre kvinde til at hjælpe til. Den unge kvinde er smuk, sød og udadvendt. Deres egen datter er mere almindelig og eftertænksom. I løbet af den sommer bliver flere af egnens helt unge piger overfaldet og det er oplagt at mistænke en af de unge mænd fra gården. Har man bogens titel i mente, vil man vide at der trækkes tråde fra de aktuelle mord på egnen og til de overfald, der fandt sted i 1989.

Det er dansk krimi, når det er bedst! Jeg jublede mig igennem bogen. Jeg lurede plottet noget inden bogen var omme (måske var det præcis meningen, at man skulle kunne lure plottet), og det betød jo at jeg havde en klar ide om, hvem morderen var, hvilket gav høj puls, når denne mødtes med andre mennesker, jeg gerne ville passe på. Måske var det et bevidst snedigt trick fra forfatterens side – det var i hvert fald både nervepirrende og spændende at vide, hvem man skulle vogte sig for!

Til dig der har læst de andre krimier med Rebekka Holm: måske regner det lidt i påsken, så du kan snige dig til at læse bogen? Til dig der ikke har læst de andre krimier med Rebekka Holm, men sætter pris på spændende læsning: håb på rigtig meget regn i påsken og snup hele serien!

Julie Hastrup, Farlig fortid, Rosinante, Marts 2015, 320 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.