// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Ann Cleeves: Hejrens skrig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding, Thriller

Ann Cleeves: Hejrens skrig

Skrevet af den 5. oktober 2022 – 06:48Ingen kommentarer

Efter lang tids venten får vi nu endelig næste bog i North Devon-serien om vicekriminalkommissær Matthew Venn, og den er heldigvis ventetiden værd, for Ann Cleeves har endnu engang skrevet en spændende og stemningsfuld krimi.

Matthew Venn bliver kaldt ud til et kunstnerkollektiv, hvor en af de unge kunstnere, Eve, har fundet sin far, den lokale l√¶ge Dr. Yeo, d√łd ‚Äď myrdet med et glassk√•r fra en vase, som Eve selv har lavet i sit v√¶rksted. Venn er helt p√• bar bund, for Yeo var en vellidt mand i lokalmilj√łet, hvor han k√¶mpede for patienternes rettigheder.

Da Eve finder endnu en mand d√łd ‚Äď ogs√• myrdet med et glassk√•r fra en af hendes vaser ‚Äď samler mistanken sig naturligt om hende, men hun har intet motiv til at myrde de to m√¶nd. Venn m√• konstatere, at der florerer mange l√łgne i det lille lokalsamfund, og nu er det hans opgave at fors√łge at regne ud, hvem der har en interesse i at l√¶gge r√łgsl√łr ud og sende politiet p√• vildspor. Det skal g√• hurtigt, for morderen er tilsyneladende ikke f√¶rdig endnu, og sagen begynder at g√• faretruende t√¶t p√• Venns eget privatliv.

Som det er typisk for engelske krimier, er tempoet i bogen roligt, og plottet bygges langsomt op. Vi kommer under huden p√• de mange karakterer, og deres personligheder afd√¶kkes flig for flig. Selvom mordene er voldsomme, ligger fokus ikke p√• blod og leml√¶stelse, men p√• relationer og politiarbejde, og sproget flyder legende let, s√• man som l√¶ser blot kan nyde historiens flow og de mange sp√¶ndende karakterer, mens man fors√łger at g√¶tte, hvem der lyver, og hvem der taler sandt. Min puls blev aldrig h√łj, men det var en forn√łjelse at l√¶se bogen fra f√łrste side, for Cleeves skriver fantastisk godt.

Efterforskerne i bogen er atypiske i forhold til de typiske politifolk i krimier, som normalt har rod i privatlivet og ofte kigger lidt for dybt i flasken. Men Venn er lykkeligt gift med Jonathan, og deres forhold er harmonisk og velfungerende, så Jonathan snarere bidrager til Venns opklaring fremfor at trække ham væk fra den med drama og problemer på hjemmefronten. Det er forfriskende med et nyt ’take’ på chefefterforskeren.

Du kan l√¶se vores anmeldelse af den f√łrste bog i serien her.

Er du til engelske krimier, kan du finde inspiration til yderligere læsning her.

Ann Cleeves, Hejrens skrig, Gads Forlag, 382 sider, oversat af Line Beck Rasmussen, august 2022

Der er lukket for kommentarer.