// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Victor Boy Lindholm: En del af hjertet går ud af kroppen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Victor Boy Lindholm: En del af hjertet går ud af kroppen

Skrevet af den 26. august 2022 – 06:32Ingen kommentarer

“Min far er den første far, der siger “jeg elsker dig” til sin søn, og sådan bryder min far med alle fædrene i sin familie.”

Victor Boy Lindholm romandebuterer med En del af hjertet går ud af kroppen. Tidligere har han skrevet flere digtsamlinger.

Romanen undersøger, hvad det vil sige at være en god far. Det er et spørgsmål, man tydeligt fornemmer bogens hovedperson (forfatter?)ofte har stillet. Der er også tanker og refleksioner over, hvad en mand er og hvordan man forventer mænd skal være. Hovedpersonen hverken er eller vil være sådan en mand, som man traditionelt vil beskrive en mand. Men hvordan vil han så være? Det er nogle af de overvejelser vi hører om.

Romanen er skrevet med en jeg-fortæller og rettes mod et “du” som er den ufødte datter, han venter på og den som vel egentlig har sat hele tankeapparatet i gang. “Det her kan læses som endnu en tilføjelse til litteraturen om mænds følelser, eller det kan læses som en bog om tavshed, om at mænd gennem livet gradvist løber tør for ord, for evnen til at udtrykke sig. Det er en frygtelig tanke at miste sproget.” Og dermed er det en roman om sprog, om at have et sprog og om at turde sige, hvad hvad man føler og tænker.

Romanen handler også om kærlighed mellem fædre og sønner. Og om kærlighed mellem drengevenner. Der er faktisk ret fine scener fra et drengevenskab. Et venskab mellem to ret forskellige drenge.

Dele af romanen er essayistisk i sin form og diskuterer emner som klima, klasse og etnicitet. I det lys er romanen ret begavet.

Det er også en roman om lystfiskeri. Til tider lige detaljeret nok for denne læser, der absolut intet ved om lystfiskeri.

Romanen kan også læses som en kærlighedserklæring til den ufødte datter og en længsel efter at møde hende. Og i det lys er romanen ret smuk. Følger man forfatteren på Instagram vil man vide, at hans datter er født og at han har været på barsel med hende. Ser man hans opslag er man ikke det mindste i tvivl om hans kærlighed til hende og til naturen og til – lystfiskeri.

Victor Boy Lindholm er født i 1991, bor på Amager, er far til en lille datter og har skrevet digtsamlinger og teaterstykker og er værd at følge på Instagram.

Victor Boy, En del af hjertet går ud af kroppen, August 2022, Forlaget Turbine, 194 sider.

Der er lukket for kommentarer.