// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Sarah Engell: Skoven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Ungdomsroman

Sarah Engell: Skoven

Skrevet af den 16. juli 2022 – 05:39Ingen kommentarer

Jeg elsker Sarah Engells ungdomsromaner. De er n√¶rv√¶rende, velskrevne og virkelig sp√¶ndende p√• den der sp√¶ndingsromanagtige m√•de, der g√łr, at man lige tager et kapitel til, f√łr man l√¶gger bogen fra sig. I Skoven lader hun uhyggen snige sig ind p√• dig, mens du ikke aner, hvad der er p√• vej.

Det er 9. klassernes sidste skoledag, og Ask tager med sin klasse i Dyrehaven for at feste og fejre, at folkeskolen er slut. Emma er ogs√• med, og selvom hun og Ask var bedste venner i de mindre klasser, taler de n√¶rmest ikke med hinanden l√¶ngere. Det vil Ask √¶ndre p√•, for han er forelsket i Emma, og det er hans sidste chance for at komme i kontakt med hende, f√łr de alle spredes for alle vinde.

Heldigvis g√•r der ikke l√¶nge, f√łr Emma selv kommer over for at tale med Ask. Hun har sin hund Preben med, og den er allevegne, s√• heldigvis har de noget at tale om. Da Emma g√•r ind i skoven for at tisse, sidder Ask lykkelig tilbage. Fremtiden ser omsider lys ud ‚Äď men det er kun, indtil det g√•r op for ham, at Emma ikke er kommet tilbage, og at hun er som sunket i jorden. Ask ser ingen udvej end at g√• ind i skoven og lede efter hende, men der er noget galt med skoven. Noget som Asks far, der er forsker, har v√¶ret med til at skabe. Noget som aldrig skulle have v√¶ret sket.

Skoven er om noget en brandhamrende god dystopisk roman om, hvor galt det kan g√•, hvis man pr√łver at √¶ndre p√• naturens gang. Bogen kan l√¶ses fra 13 √•r og op, men jeg synes, den er temmelig foruroligende, s√• har du et barn, der p√•virkes meget af dystopisk og uhyggeligt l√¶sestof, kan du v√¶lge at l√¶se bogen f√łrst (for den er virkelig god!) og vurdere, om det er noget, du kan give videre til den unge l√¶ser.

Sarah Engell: Skoven, Lindhardt og Ringhof, 192 sider, juni 2022

Der er lukket for kommentarer.