// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Georgette Heyer: Den ældste søster
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Kærlighed og romantik, Roman

Georgette Heyer: Den ældste søster

Skrevet af den 18. juni 2022 – 05:22Ingen kommentarer

Så er der endnu engang dømt Regency-romance for fuld udblæsning i Georgette Heyers roman Den ældste søster. Her tager hun os med den unge kvinde Frederica, som efter faderens død står med det fulde ansvar for at holde styr på hele familien, deriblandt sine yngre søskende.

Den flotte og rige 37-årige Lord Alverstoke anses om nogen som uopnåelig i Londons selskabsliv. Han er kendt for sine affærer med velhavende smukke kvinder og for aldrig at bede om deres hånd. Alle hans forfærdelige anmassende slægtninge vil have noget fra ham, det være sig penge, muligheden for at holde selskaber i hans pragtfulde hjem eller introducere deres døtre for selskabslivet, men Alverstoke foragter dem alle, og værst af alt så keder de ham.

Da Frederica Merriville bringer sine tre yngre søskende til London, fast besluttet på at sikre et strålende ægteskab for sin smukke søster, Charis, opsøger hun deres fjerne fætter, markisen af Alverstoke. Han er bestemt ikke opsat på at hjælpe nogen, men Frederica gør alligevel så stort et indtryk på ham, at han indvilger i at hjælpe hende med at introducere Charis for selskabslivet. Noget som både underholder og forbløffer Alverstoke, da han aldrig har været interesseret i andre end sig selv. Men Frederica er et forfriskende pust i hans ellers kedelige hverdag, og uden han ved af det, opstår der følelser, han aldrig har oplevet før. Frederica er bare ikke rejst til London for at finde en mand til sig selv.

Jeg nød virkelig at læse denne Georgette Heyer-roman. Det er, som om at alle årene fra dengang til nu bliver udvisket, mens du læser, og du befinder dig lige der i Londons selskabsliv i 1800-tallet. Georgette Heyers bøger kan ikke ligefrem sammenlignes med Bridgerton-serien, da de er skrevet i en noget anden tone uden det hede begær, Bridgerton-bøgerne er så kendt for, men er du fan af Julia Quinns serie, må du endelig kaste dig over Georgette Heyers bøger. Her får du masser af romance på god gammeldags manér og en knivskarp dialog med satirisk humor uden sammenligning. Jeg elsker det!

Læs også vores anmeldelse af Den formidable Sophy her

Georgette Heyer: Den ældste søster, Lindhardt og Ringhof, oversat af Signe Sejersbøl, 442 sider, maj 2022

Der er lukket for kommentarer.