// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tine Høeg: Sult
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tine Høeg: Sult

Skrevet af den 20. juli 2022 – 06:46Ingen kommentarer

“At være i fertilitetsbehandling, et angstanfald i slowmotion, en uendelig kvælning”.

Vi kender alle nogen, der er eller har været i fertilitetsbehandling og vi ved, at det ikke er for børn. At det slider på kroppen og på parforholdet. At det kan være noget af en rutsjebanetur, man ikke ved, hvor ender.

Forfatter Tine Høeg har selv gennemlevet fertilitetsbehandling og det er der kommet en virkelig fin, ærlig og gribende roman ud af. Og en graviditet! Har læseren fulgt bare en smule med i forbindelse med bogens udgivelse, ved man godt, at hun venter sig, så det er ikke at spoile.

Bogens fortæller Mia derimod ved ikke, at det ender lykkeligt. Hende slipper vi nemlig i december 2021 efter at have fulgt hende over 9 måneder med fertilitetsarbejde. Romanen er formet over forfatterens eget liv og farvet af sitrende kærlighed, bundløs frustration og en sult så stor efter at få et barn at det nærmest er umuligt ikke at heppe på Mia og kæresten Emil.

SULT er en roman om hvad fertilitetsbehandling gør ved et menneske, en kvinde, ved et parforhold. Det er en roman om at være bonusmor til kærestens to børn. En roman om at elske og længes efter et barn. Det er også en roman om at være forfatter og om at skrive. Og en roman om jalousi over, at en anden kvinde har fået børn med ens kæreste.

“Hvem vil høre om det her?
det er usexet at være ufrivilligt barnløs
det er døden
men jeg vil tage døden på som en krone
og stille mig midt på scenen”

Tak til fortælleren Mia og forfatteren Tine Høeg for modet til at stille sig midt på scenen. Det giver de mange par, der er i fertilitetsbehandling mulighed for en følelse af ikke at være helt alene, og det giver os læsere et indblik i hvad ufrivillige barnløse går igennem samtidig med, at vi får en god og fængende læseoplevelse.

Tine Høeg har sin egen lette, bramfrie og ordknappe måde at skrive om livet på. Både når livet er fedt og når det spænder ben. Og så hiver hun tabuer frem fra skyggen og sætter spotlys på dem. Jeg er fan.

Tine Høeg (.f. 1985) debuterede med Nye rejsende i 2017. I 2020 fulgte Tour de Chambre. Begge er omsat til teater med stor succes. Hun er cand.mag i dansk og filosofi og arbejder som forfatter og dramatiker.

Tine Høeg, Sult, Gutkind, Juni 2022, 430 sider.

Der er lukket for kommentarer.