// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tine Høeg: Tour de chambre
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tine Høeg: Tour de chambre

Skrevet af den 12. juni 2020 – 06:55Ingen kommentarer

Tour de chambre! Bogen mange allerede har læst og skrevet kloge og fine anmeldelser på baggrund af. Jeg har læst den to gange! Dels fordi jeg slugte den alt for hurtigt ved første læsning (som man jo også kan komme til at gøre det med lækker sushi og hvidvin) og dels fordi den er god med så mange detaljer, at den med fordel kan læses mere end en gang. Helt som med gode digte, der langsomt åbnes op til noget større end blot den læste tekst. Jeg er glad og begejstret!

33 årige Asta modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for August. Det er nu 10 år siden, August døde. Pludseligt en dag på det kollegie, hvor Asta, August og Mai boede. Asta skriver nu på en roman, Mai er Astas gode veninde og hun er blevet mor og August ja han er her jo ikke mere. 10 år er lang tid. Mens Asta skriver på sin roman, springer tankerne tilbage til dengang. Og langsomt fletter fortid og nutid sig ind i hinanden. Og det gør det også i teksten, det er virkelig godt komponeret.

Tour de chambre er en roman om livet i tyverne, om venskab og forelskelse. Og det er en roman om at miste og om begæret efter at skrive.

Det er en bog, som er svær at beskrive uden at afsløre for meget. Læseren skal selv have lov til at undersøge og opleve, hvad der er på spil. Det er på en eller anden måde et stille forsigtigt drama, der larmer, når der åbnes op. Man må ikke læse for hurtigt, for så er der risiko for at misse hele pointen. Pointen (sådan læser jeg det i hvert fald) ligger i dialogerne, men også i det der ikke bliver sagt.

Tine Høeg skriver, så man kan se scenerne for sig. Og hun skriver på en måde, så det er som om, at der er musik, en melodi der spiller. Der er en fremadskridende rytme, jeg som læser hurtigt fandt ind i, der bare lod mig flyde med.

Tine Høeg debuterede med Nye rejsende i 2017, som hun vandt Bogforums Debutantpris for og som også jeg var svært begejstret for. En ny fin særlig stemme i dansk litteratur! Læs endelig også den, hvis du ikke allerede har gjort det. Tine Høeg har bidraget med en digtnovelle til den nyeste udgivelse fra Novellix, hun skriver digte for Politiken og Betty Nansen Teatret, har skrevet radiodramatik og har bidraget til flere antologier.

Tine Høeg, Tour de chambre, Forlaget Gutkind, Maj 2020, 324 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.