// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hélène Wagn: Fransk simremad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Hélène Wagn: Fransk simremad

Skrevet af den 5. november 2010 – 19:02Ingen kommentarer

Det er efterår og det er tid til simremad. Den franske. Boeuf bourguignon, soupe au pistou eller lapin a la moutarde. Tja – måske er det svært at udtale, men det skal ikke holde dig fra, at kaste dig ud i det franske køkken.

I ”Fransk simremad” får du masser af lækre opskrifter på fransk slowfood når det er bedst. Simremaden.

Her er retter for den garvede frankofile amatørkok og retter til nybegynderen, der bare har lyst til at gå på opdagelse i det franske køkken.

Bogen er skrevet af Hélène Wagn, der selv har stået i lære hos sin mor og mormor der har rod i det franske. Hun beskriver sin mors store tunge gryde som magisk og giver i bogen et lille drys af magi videre.

Det handler om kærlighed til mad, de gode råvarer og den luksus der er forbundet med at have god tid til at lave mad. Opskrifterne er delt ind afsnit med overskrifter som appetitvækkere, forretter og frokostretter, hovedretter med fisk, desserter, bagværk, vine m.m.

Bagerst i bogen er der en oversigt over forhandlere af franske delikatesser, menuforslag og opskrifter på klassiske franske saucer. Billederne i bogen er superlækre og pirrer nysgerrigheden, der mangler bare den liflige duft som man straks fornemmer, må høre med til alle disse retter.

Opskrifterne er overskuelige og giver også et prej om sværhedsgrad, forberedelsestid, vinforslag osv. Tilbage er kun at sige: À LA SOUPE … – så er der mad!

Hélène Wagn, Fransk simremad, Gyldendal, 184 sider, 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.