// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Shahrnush Parsipur: Mænd fra forskellige civilisationer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller, Roman

Shahrnush Parsipur: Mænd fra forskellige civilisationer

Skrevet af den 12. september 2022 – 06:16Ingen kommentarer

Shahrnush Parsipur er bestemt en forfatter, man bliver nødt til at læse. Det kan godt være, at hendes litteratur er finurlig og meget anderledes, end hvad jeg normalt læser, men jeg føler altid, at jeg er blevet lidt rigere, efter jeg har læst en af hendes bøger.

I Mænd fra forskellige civilisationer får vi ni forbundne historier om civilisationer og deres mænd. Alle søger nye græsgange, lykke og rigdom i Vesten, uden dog at blive tilfredse. For eksempel bliver kærligheden sat på hold for nogle mænd, så de kan finde rigdom og blive noget større og dermed være noget for deres elskede. Men rejsen er lang, og for det meste ender de med at fejle i forsøget.

Alle historier har sin portion af Parsipurs magiske realisme, og jeg kan da sagtens se, hvor hun vil hen med historierne, de kom bare ikke helt op på samme niveau som fx Kvinder uden mænd. Når det er sagt, ville jeg ikke være foruden denne lille bog med de mange forskellige mænd.

For som med de andre danske udgivelser af Shahrnush Parsipurs bøger, Kvinder uden mænd og Frie oplevelser, får vi efterord af oversætter Nazila Ghavami Kivi, og det er dem, der løfter bogen for mig. Hendes beskrivelse og forklaring af teksten er altid interessant og får alle brikker til at falde på plads. Alene af den grund vil jeg anbefale dig at læse denne nye udgivelse i Shahrnush Parsipur-samlingen.

Shahrnush Parsipur: Mænd fra forskellige civilisationer, oversat af Nazila Ghavami Kivi, Forlaget Falco, 120 sider, juni 2022

Der er lukket for kommentarer.