// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henriette Rostrup: Grevinden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Henriette Rostrup: Grevinden

Skrevet af den 21. september 2022 – 05:52Ingen kommentarer

Hvilken fantastisk historie! Hvilken usædvanlig kvinde!

”Grevinden” er fortællingen om den danske kvinde Angelica Evans, der voksede op på Nørrebro og som endte sine dage, 44 år gammel, i et baglokale på Vesterbro Torv i 1914. Det lyder måske ikke så fantastisk, men det levede liv der i mellem tog hende med til Sydafrika, London, Italien og Schweiz.

Hun vokser op i en plejefamilie og må knokle fra hun er helt lille. En kortvarig affære med en ung rigsgreve efterlader hende med en lille datter. Hun har ikke andre muligheder end at knokle videre og sætte barnet i pleje.

Hun rejser med sin første mand til Sydafrika, men det ender temmelig ulykkeligt og hun må endnu engang tage affære og klare sig selv. Hun er bekymret for barnet derhjemme og via lidt snirklede omveje finder hun et venskab med en mand, der skal vise sig at ændre hendes liv.

Som 30 årig arver hun en kæmpe formue og et hus i London og det giver hende mulighed for at leve nogle drømme ud. Men omkring århundredeskiftet var det ikke velset at en ung kvinde gik efter hvad hun ville og klarede sig uden en mand.

Men også det kan Angelica klare og snart har hun mand, palæ og en titel, der åbner døre.
Men penge kan ikke købe lykke og vi følger den unge grevindes op og nedture på nært hold.

Romanen giver et skønt tidsbillede, men med eviggyldige temaer som fattigdom og rigdom, kærlighed og smerte, storhed og fald.

”Grevinden” er skrevet af Henriette Rostrup, der har opbygget fortællingen med udgangspunkt i en virkelig person og har sammenflettet og iscenesat historien ud fra grundig research. Det er imponerende dygtigt gjort. Romanen Grevinden er 650 velskrevne spændende sider, der bare flyder afsted i en medrivende fortælling. Anbefales til alle der elsker en gribende og overraskende historisk roman.

Må det blive til en tv-serie!

Henriette Rostrup, Grevinden, 650 sider, 2022, People´s Press

Der er lukket for kommentarer.