// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Henriette Rostrup: Grevinden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Henriette Rostrup: Grevinden

Skrevet af den 21. september 2022 – 05:52Ingen kommentarer

Hvilken fantastisk historie! Hvilken usædvanlig kvinde!

‚ÄĚGrevinden‚ÄĚ er fort√¶llingen om den danske kvinde Angelica Evans, der voksede op p√• N√łrrebro og som endte sine dage, 44 √•r gammel, i et baglokale p√• Vesterbro Torv i 1914. Det lyder m√•ske ikke s√• fantastisk, men det levede liv der i mellem tog hende med til Sydafrika, London, Italien og Schweiz.

Hun vokser op i en plejefamilie og må knokle fra hun er helt lille. En kortvarig affære med en ung rigsgreve efterlader hende med en lille datter. Hun har ikke andre muligheder end at knokle videre og sætte barnet i pleje.

Hun rejser med sin f√łrste mand til Sydafrika, men det ender temmelig ulykkeligt og hun m√• endnu engang tage aff√¶re og klare sig selv. Hun er bekymret for barnet derhjemme og via lidt snirklede omveje finder hun et venskab med en mand, der skal vise sig at √¶ndre hendes liv.

Som 30 √•rig arver hun en k√¶mpe formue og et hus i London og det giver hende mulighed for at leve nogle dr√łmme ud. Men omkring √•rhundredeskiftet var det ikke velset at en ung kvinde gik efter hvad hun ville og klarede sig uden en mand.

Men ogs√• det kan Angelica klare og snart har hun mand, pal√¶ og en titel, der √•bner d√łre.
Men penge kan ikke k√łbe lykke og vi f√łlger den unge grevindes op og nedture p√• n√¶rt hold.

Romanen giver et sk√łnt tidsbillede, men med eviggyldige temaer som fattigdom og rigdom, k√¶rlighed og smerte, storhed og fald.

‚ÄĚGrevinden‚ÄĚ er skrevet af Henriette Rostrup, der har opbygget fort√¶llingen med udgangspunkt i en virkelig person og har sammenflettet og iscenesat historien ud fra grundig research. Det er imponerende dygtigt gjort. Romanen Grevinden er 650 velskrevne sp√¶ndende sider, der bare flyder afsted i en medrivende fort√¶lling. Anbefales til alle der elsker en gribende og overraskende historisk roman.

Må det blive til en tv-serie!

Henriette Rostrup, Grevinden, 650 sider, 2022, People¬īs Press

Der er lukket for kommentarer.