// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Cecilie Lind: Pigedyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Cecilie Lind: Pigedyr

Skrevet af den 28. april 2022 – 06:21Ingen kommentarer

Wow! Vild roman der b√•de danner fascination og begejstring. Hvad mere kan man √łnske sig?

Pigedyr er en roman om den voksne mands beg√¶r efter den helt unge piges krop. Eller er det? Er Pigedyr m√•ske n√¶rmere den unge piges beg√¶r efter mandens beg√¶r (ikke hans krop, men hans beg√¶r)? Hvem bestemmer? Hvem har magten? Hvem er offer, hvis der er et? Jeg ved det ikke. Jeg forvirres over l√¶sningen og det kan jeg godt lide! Der er noget power i Cecilie Linds hovedperson. Noget n√¶gten at v√¶re offer. Noget energi og insisteren p√• at styre. Der pilles ved magtbalancen. M√•ske er det ikke s√• sort hvidt. “Piger er de huller m√¶nd kan falde i.”

Og bogens beskrivelse skaber da ogs√• undren og afsl√łringer ved en tekst som denne:

“En pige har en mor, en far, en veninde, en forelskelse, endnu en. Hun hedder Sara. I sit v√¶relse gr√¶der og l√¶nges hun. Pr√¶stens h√¶nder og venindens fars l√¶gger sig p√• hendes pande, bryst. M√¶nd vil tage og give. Romanen Pigedyr af Cecilie Lind handler om at v√¶re st√¶rk og svag. Smuk og grim. God og ond. Den handler om pigen og hendes magt og hendes afmagt. Den handler om at se sig i spejlet. Og at spejlet ser dig.”

For Pigedyr handler ogs√• om beg√¶r og venindeskab. Og om tab og magt. Og jeg er slet ikke sikker p√• jeg forst√•r det hele i romanen, men det g√łr ikke noget. Hvem forst√•r det unge pigesind? Hvem forst√•r pigedyret?

Læsningen af Pigedyr fik mig til at tænke på romanen Rosenreglen af Liv Nimand Duvå. Rosenreglen handler også om den voksne mands interesse for og blik på den helt helt unge pigekrop. Både Pigedyr og Rosenreglen er vilde, vigtige, voldsomme romaner, der får mine varmeste anbefalinger.

Cecilie Lind (f. 1991) er uddannet fra Forfatterskolen. Hun bogdebuterede i 2010 med digtsamlingen Ulven åd min eyeliner, men havde allerede sin egentlige debut i 2008 i poesitidsskiftet Hvedekorn. Hun modtog i 2021 Modersmålsprisen, i 2020 blev digtsamlingen Mit barn nomineret til Kritikerprisen og Politikens Litteraturpris. Du kan læse vores anmeldelse af Mit barn her.

Cecilie Lind, Pigedyr, April 2022, Gyldendal, 186 sider.

Der er lukket for kommentarer.