// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Stephen King: Billy Summers
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sp√¶nding, Thriller

Stephen King: Billy Summers

Skrevet af den 24. juli 2022 – 06:32Ingen kommentarer

Man ved bare med 100 % sikkerhed, at man har noget virkelig godt i vente, n√•r der udkommer en ny bog fra Stephen King, og n√•r Sunday Times s√• ovenik√łbet er citeret p√• forsiden med ‚ÄĚKing har aldrig v√¶re bedre‚ÄĚ, s√• er forventningerne t√•rnh√łje, og jeg blev som s√¶dvanlig ikke skuffet.

Billy Summers er veteran fra Irak-krigen, der nu lever som lejemorder, og han er den bedste i branchen. Hans samvittighed plager ham dog ikke, for han slår udelukkende onde mennesker ihjel. Nu har Billy imidlertid besluttet at gå på pension, men inden da påtager han sig en sidste opgave, som han kan tjene så mange penge på, at hans alderdom er sikret.

Mens Billy venter p√• at kunne udf√łre likvideringen i den lille by Red Bluff, sl√•r han sig ned i en lille naboby under d√¶kke af at v√¶re forfatter, og han begynder at skrive sin egen livshistorie, som ikke er for sarte sj√¶le. Han f√•r en fornemmelse af, at hans arbejdsgiver overv√•ger ham, og jo t√¶ttere han kommer p√• dagen, hvor mordet skal beg√•s, jo mere overbevist bliver han om, at nogen fors√łger at lokke ham i en f√¶lde. Men s√• let snyder man ikke Billy, s√• han l√¶gger sin egen flugtplan. Her tager historien en drejning, jeg ikke havde set komme, for efter likvideringen m√• han n√łdtvunget redde den unge kvinde Alices liv og derefter tage hende med p√• flugt.

Trods sin besk√¶ftigelse er Billy enormt sympatisk, og jo mere af hans livshistorie man f√•r oprullet i l√łbet af hans skriverier, jo bedre forst√•r man hans livsvalg og handlinger. Jeg var desuden vild med skiftet i historien, som f√łltes lidt som at starte p√• en ny historie, hvor det platoniske forhold mellem Billy og Alice var omdrejningspunktet, og slutningen var b√•de smuk og overraskende. Jeg vil huske denne bog og dens karakterer l√¶nge ‚Äď de kom virkelig under huden p√• mig.

Tempoet i bogen er meget langsomt, for fokusset ligger p√• personkarakteristikkerne og historiefort√¶llingen. Det er en klassisk King-fort√¶lling om det gode mod det onde, og dette er en af hans bedste. Han har som s√¶dvanligt ogs√• plantet sm√• henvisninger til tidligere b√łger, som enhver fan vil elske at opdage undervejs i l√¶sningen.

Der var noget ved historien, som mindede mig om Kings bog 22.11.63 ‚Äď den har lidt samme fornemmelse og stemning. Samtidig er der s√• mange lag i historien, at man glemmer tempoet og bare vil vide mere om Billy og Alice, og hvordan det hele vil ende for dem. Da historien var slut, tog det mig flere dage at starte p√• en ny bog, for det var som at skulle sige farvel til en god, gammel ven, og jeg var ikke klar til, at det var slut. Jeg kan ikke anbefale denne bog nok. Den kandiderer til √•rets bog for mig.

Du kan se flere anmeldelser af Stephen Kings b√łger her.

Stephen King, Billy Summers, Hr. Ferdinand, 560 sider, oversat af Jakob Levinsen, udkom 22. marts 2022

Der er lukket for kommentarer.