// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Viveca Sten: Skyggedalen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Viveca Sten: Skyggedalen

Skrevet af den 20. februar 2022 – 06:34Ingen kommentarer

Yes! Så udkom den næste bog i Viveca Stens krimiserie ’Mordene i Åre’, og før jeg fik set mig om, var jeg hvirvlet ind i endnu en mordgåde med tråde til en frikirkelig sekt, som efterforskerne Daniel Lindskog og Hanna Ahlander i hujende hast må løse, før den får uoprettelige konsekvenser.

Det er vinterferie i Åre, og en forbipasserende mor og hendes 7-årige søn falder ved et tilfælde over et lemlæstet lig uden for byen. Daniel Lindskog og Hanna Ahlander ved Åre politi bliver straks kaldt ud, men kan ikke få det til at hænge sammen. Hvem har haft i sinde at skade egnens store skisportshelt Johan Lars Andersson? Han har ingen fjender og er nok den mest vellidte fyr, de længe har hørt om. Johans hustru, Marion, bliver informeret, og hun bryder fuldkommen sammen. Hun har ikke andre end Johan i Sverige. Ingen børn har de to fået, og hun har altid haft nok i Johan, så venner er det heller ikke blevet til.

Samtidig følger vi den unge kvinde Rebecka Ekvall, fra hun som 18-årig bliver gift med den langt ældre assisterende prædikant Ole Nordhammer. Et ægteskab der er fuld af prestige og ære for hendes forældre i det frikirkelige samfund, de er en del af. Rebecka drømmer ikke om andet end at blive præstefrue og tjene Gud, men som årene går, og hun ikke bærer frugt af ægteskabet, brister drømmen langsomt. Er hun overhovedet i stand til at leve op til Oles høje forventninger til den perfekte præstefrue, når hun ikke engang kan skænke ham et barn? Selv hans blik på hende er forandret til noget nær had, hvilket han gladeligt statuerer et eksempel på med sine hænder. Rebecka begynder langsomt at tvivle på sin tro på Gud. Men hvad har en frikirkelig sekt og mordet på en ung mand egentlig med hinanden at gøre?

Jeg klikkede med det samme med Viveca Stens to hovedpersoner i hendes nye serie ’Mordene i Åre’, da jeg læste Offermageren, så jeg var svært begejstret, da Skyggedalen endelig udkom. Jeg var da også fuldkommen opslugt af historien det meste af bogen, men følte alligevel ikke helt, at den kom op på samme høje niveau som forgængeren. Når det er sagt, er jeg vild med det skæve makkerpar, og det føles lidt som at være i selskab med venner, når jeg læser denne serie. Nyder du en letlæst krimi med et godt solidt plot, skal du kaste dig over denne serie.

Læs også vores anmeldelse af Viveca Sten: Offermageren

Viveca Sten: Skyggedalen, Forlaget Alpha, oversat af Rikke Toft Kleemann, 400 sider, januar 2022

Der er lukket for kommentarer.