// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Viveca Sten: Offermageren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Viveca Sten: Offermageren

Skrevet af den 10. marts 2021 – 06:53Ingen kommentarer

Sneen fyger, og det er bidende koldt i byen √Öre. En teenagepige bliver fundet efterladt til offentligt skue halvn√łgen, frossen og d√łd p√• byens skilift. Hun er ikke bare en hvilken som helst pige ‚Äď hun er datter af den fremtr√¶dende og noget upopul√¶re politiker fra Centerpartiet Harald Halvorssen.

Den nybagte far og politikommiss√¶r Daniel Lindskog bliver sat til at lede efterforskningen af Amandas d√łd. Han har f√łrhen arbejdet med grov kriminalitet i G√∂teborg. De er bare ikke vant til den slags forbrydelser i √Öre, og Daniel g√•r til sagen med en s√•dan ildhu, at hans privatliv bliver sat p√• en h√•rd pr√łve. Sporene f√łrer bare i alle retninger. Er det den dominerende og voldelige k√¶reste Viktor, som har sl√•et Amanda ihjel, eller hvad med Haralds aff√¶re med sin assistent, hvis √¶gtemand er voldsomt besidderisk ‚Äď kan han ville have h√¶vnet sig? Og hvad med Amandas fritidsjob, som for√¶ldrene intet vidste om?

Sidel√łbende er Hanna Ahlander sendt p√• ufrivillig orlov fra Citypolitiet i Stockholm og er blevet smidt ud af deres f√¶lles lejlighed af sin nu eksk√¶reste Christian. For at slikke sine s√•r og komme ovenp√• har hun l√•nt sin s√łster og svogers feriebolig i √Öre, hvor hun drukner sine sorger i alt for meget alkohol. Hendes politiinstinkt tager dog over, da hun oplever en ung illegal reng√łringshj√¶lp i huset, som virker utroligt forskr√¶mt. Og da Amanda pludselig er forsvundet, og liget derefter bliver fundet, kan Hanna ikke lade v√¶re med at starte sin egen efterforskning ‚Äď en efterforskning, der kommer til at gavne √Öre Politi mere end de kan forestille sig.

Viveca Sten kan noget helt specielt, hvad ang√•r plot twists. Der er intet, der overlades til tilf√¶ldighederne, og hver eneste detalje og information bliver smukt bundet sammen til sidst i historien. Jeg var ret vild med historiens to hovedpersoner ‚Äď p√• hver sin m√•de har de noget at byde p√• og bestemt ogs√• en masse skelletter i skabet, som de fors√łger at skjule. Det g√łr setuppet trov√¶rdigt og l√¶sev√¶rdigt, og jeg gl√¶der mig meget til at gense dem begge i n√¶ste bog i serien.

Viveca Sten: Offermageren, Alpha Forlag, oversat af John Jensen, 446 sider, februar 2021

Der er lukket for kommentarer.