// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Viveca Sten: Offermageren
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi, Spænding

Viveca Sten: Offermageren

Skrevet af den 10. marts 2021 – 06:53Ingen kommentarer

Sneen fyger, og det er bidende koldt i byen Åre. En teenagepige bliver fundet efterladt til offentligt skue halvnøgen, frossen og død på byens skilift. Hun er ikke bare en hvilken som helst pige – hun er datter af den fremtrædende og noget upopulære politiker fra Centerpartiet Harald Halvorssen.

Den nybagte far og politikommissær Daniel Lindskog bliver sat til at lede efterforskningen af Amandas død. Han har førhen arbejdet med grov kriminalitet i Göteborg. De er bare ikke vant til den slags forbrydelser i Åre, og Daniel går til sagen med en sådan ildhu, at hans privatliv bliver sat på en hård prøve. Sporene fører bare i alle retninger. Er det den dominerende og voldelige kæreste Viktor, som har slået Amanda ihjel, eller hvad med Haralds affære med sin assistent, hvis ægtemand er voldsomt besidderisk – kan han ville have hævnet sig? Og hvad med Amandas fritidsjob, som forældrene intet vidste om?

Sideløbende er Hanna Ahlander sendt på ufrivillig orlov fra Citypolitiet i Stockholm og er blevet smidt ud af deres fælles lejlighed af sin nu ekskæreste Christian. For at slikke sine sår og komme ovenpå har hun lånt sin søster og svogers feriebolig i Åre, hvor hun drukner sine sorger i alt for meget alkohol. Hendes politiinstinkt tager dog over, da hun oplever en ung illegal rengøringshjælp i huset, som virker utroligt forskræmt. Og da Amanda pludselig er forsvundet, og liget derefter bliver fundet, kan Hanna ikke lade være med at starte sin egen efterforskning – en efterforskning, der kommer til at gavne Åre Politi mere end de kan forestille sig.

Viveca Sten kan noget helt specielt, hvad angår plot twists. Der er intet, der overlades til tilfældighederne, og hver eneste detalje og information bliver smukt bundet sammen til sidst i historien. Jeg var ret vild med historiens to hovedpersoner – på hver sin måde har de noget at byde på og bestemt også en masse skelletter i skabet, som de forsøger at skjule. Det gør setuppet troværdigt og læseværdigt, og jeg glæder mig meget til at gense dem begge i næste bog i serien.

Viveca Sten: Offermageren, Alpha Forlag, oversat af John Jensen, 446 sider, februar 2021

Der er lukket for kommentarer.