// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Holm & Stine Bolther: Lovløs
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Line Holm & Stine Bolther: Lovløs

Skrevet af den 25. marts 2022 – 06:30Ingen kommentarer

Den svære toer! Det er ingen hemmelighed, at Holm & Bolthers krimidebut, For barnets bedste, tog mig med storm, så jeg havde virkelig set frem til at læse næste bog i serien og finde ud af, om de kunne holde det tårnhøje niveau fra første bog. Jeg blev heldigvis ikke skuffet.

I forbindelse med opgravningen af mink i Vestjylland finder man skelettet af en ung kvinde, der efter nærmere undersøgelse viser sig at være blevet likvideret med et nakkeskud. Skelettet har tilsyneladende ligget i jorden længe, og ingen kan finde ud af, hvem kvinden er. Derfor sender det overbebyrdede lokale politi sagen til Politimuseet, hvor politihistoriker Maria Just kaster sig over opgaven med at løse mysteriet om den ukendte kvinde.

I København er det tid til vigtige politiske forhandlinger om politiets fremtid, hvilket skaber uro hos Københavns Politi. Det bliver ikke bedre, da efterforskeren Mikael Dirks chef bliver udsat for et attentatforsøg og ryger i koma. Mikael bliver presset til at tage chefrollen på sig og lede efterforskningen af attentatforsøget, samtidig med at han skal forsøge at berolige sine frustrerede kolleger, der i stor stil melder sig ”syge” grundet utilfredshed med deres arbejdsforhold. De manglende politifolk medfører stigende uro i København, hvor lovløsheden og frygten breder sig.

Endnu engang flettes Marias og Mikaels efterforskninger sammen, og de tager sammen til Jylland for at konfrontere fortidens og nutidens syndere.

Jeg kan lige så godt afsløre med det samme, at jeg endnu engang var meget begejstret for at følge Maria og Mikael. Bogen kredser om emner som hævn og selvtægt og om modet til at stole på sin intuition, når verden vakler. Desuden var jeg ret vild med, at de tager aktuelle emner som corona og politiets arbejdsvilkår med i handlingen, så den i endnu højere grad afspejler den tid, vi lever i.

Der er som beskrevet ovenfor flere storylines i bogen, hvor fortid flettes sammen med nutid, og det historiske aspekt gav fortællingen en ekstra dimension, som gjorde bogen endnu mere spændende at læse, når man som jeg også holder meget af historisk fiktion.

Jeg nød også, at vi kom tættere på karaktererne, og udviklingen i deres indbyrdes forhold bliver spændende at følge i næste bog, som forfatterparret heldigvis allerede er gået i gang med.

Plottet er som i første bog stærkt skruet sammen, og det høje tempo gør bogen stort set umulig at lægge fra sig. Den får min varmeste anbefaling!

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men jeg vil anbefale, at man starter med For barnets bedste, hvis man er så heldig ikke at have læst den endnu.

Line Holm & Stine Bolther, Lovløs, Politikens Forlag, 464 sider, udkom 2. februar 2022

Der er lukket for kommentarer.