// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gianrico Carofiglio: Begrundet mistanke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Gianrico Carofiglio: Begrundet mistanke

Skrevet af den 17. november 2010 – 08:00Ingen kommentarer

Det kan lyde paradoksalt, at en krimi kan være hyggelig. Normalt skal der jo være noget ramasjang, blod og mennesker, der lider. Det er ikke tilfældet i italienske Gianrico Carofiglios afdæmpede og lune ’Begrundet mistanke’.

Forsvarsadvokaten Guido Guerrieri er lettere desillusioneret. Kæresten er lige flyttet, advokatkarrieren kører ikke helt som den skal, og ambitionerne om at blive forfatter er heller ikke sådan at realisere. En grim oplevelse i barndommen bliver vækket til live, da Guerrieri kontaktes af Fabio Paolicelli. Guerrieri husker Paolicelli som en nyfascistisk rod, der tævede ham og måske slog et menneske ihjel dengang.

Paolicelli vil have Guerrieri til at forsvare sig i en tilsyneladende håbløs sag. Han er blevet taget ved en grænseovergang med en bil, der viser sig at gemme på en tung last af narkotika. Paolicellis kone og lille datter var i bilen, og for at undgå, at konen bliver involveret, siger han til politiet, at han er eneansvarlig for smugleriet. Værsgo, 16 år i spjældet. Men han beslutter sig for at appellere og godt hjulpet af sin smukke japansk-italienske kone, lykkes det ham at overtale til Guerrieri til at forsvare sig.

Det egentlige drama udspiller sig i retssalen, og det er tydeligt at mærke, at Carofiglio ved, hvad han skriver om. Han har selv bekæmpet mafia-kriminalitet og dømt i nogle af Syditaliens tungeste sager om organiseret kriminalitet. På dansk er af samme forfatter tidligere udkommet Med lukkede øjne, som også er anmeldt på Bogblogger.

Gianrico Carofiglio, Begrundet mistanke, Hr. Ferdinand, 331 sider, 2010, Oversat fra italiensk af Annemette Fogh.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.