// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Johanna Mo: Skyggeliljen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Johanna Mo: Skyggeliljen

Skrevet af den 20. maj 2022 – 05:09Ingen kommentarer

Endelig er den l√¶nge ventede anden bog i √Ėlandsserien om politiefterforsker Hanna Duncker udkommet, og du kan godt gl√¶de dig! Det er, som omslaget ogs√• antyder; Johanna Mos b√łger er som at s√¶tte sig ned med en rigtig god tv-serie, hvor n√¶ste s√¶son lige er udkommet. Du f√•r ikke ro, f√łr alle afsnit er set, og i Skyggeliljen, f√łr alle sider er l√¶st.

Hanna Duncker bor stadig i sin barndomsby, √Ėland, hvor hun for nyligt flyttede til for at tiltr√¶de en stilling ved Kalmar Politi efter ikke at have v√¶ret i byen i 16 √•r. Hendes nu afd√łde far, Lars Duncker, blev dengang anklaget og f√¶ngslet for mordet p√• en kvinde, og byens indbyggere har p√• ingen m√•de glemt, at det er sket.

Hanna bliver kaldt ud til en forsvindingssag. Jenny Ahlstr√∂ms √¶gtemand, Thomas, og deres 14 m√•neder gamle s√łn, Hugo, er forsvundet fra familiens hjem, og alle scenarier kommer p√• bordet. Er Thomas stukket af? Var han deprimeret og ville g√łre en ende p√• det hele og tage s√łnnen med? Hanna kan ikke f√• noget af det til at stemme ud fra de oplysninger, Jenny kommer med. Det er tydeligt, at Thomas elsker sin kone og sin s√łn.

Hanna og hendes makker Erik begynder at grave i Thomas‚Äô liv, og den unge far skjuler mere end f√łrst antaget. En datter fra et tidligere forhold, som han ikke har kontakt til; hans bedste ven, der ikke har rent mel i posen; og s√• et job hos en familieejet ejendomsm√¶glervirksomhed, hvor konflikterne er mange under den ellers velpolerede overflade. Pludselig er der s√• meget, der kan v√¶re g√•et galt for Thomas. Men hvis nogen vil Thomas til livs, hvad har de s√• gjort med lille Hugo?

Endnu en gang f√•r vi den samme h√łje sp√¶ndingskurve, som Johanna Mo leverede i Natsangeren. Hanna bliver hjems√łgt af fortiden, og hun kan ikke lade v√¶re med at grave i sin fars sag for at f√• svar p√•, hvordan det kunne ske. Det g√łr det ikke nemmere for hende, at der er nogen i byen, der er ude efter hende, og man sidder som l√¶ser p√• kanten af stolen for at f√• det hele med.

Johanna Mo: Skyggeliljen, Lindhardt og Ringhof, oversat af Charlotte A.E. Glahn, 416 sider, april 2022

Der er lukket for kommentarer.