// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Johanna Mo: Skyggeliljen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Johanna Mo: Skyggeliljen

Skrevet af den 20. maj 2022 – 05:09Ingen kommentarer

Endelig er den længe ventede anden bog i Ölandsserien om politiefterforsker Hanna Duncker udkommet, og du kan godt glæde dig! Det er, som omslaget også antyder; Johanna Mos bøger er som at sætte sig ned med en rigtig god tv-serie, hvor næste sæson lige er udkommet. Du får ikke ro, før alle afsnit er set, og i Skyggeliljen, før alle sider er læst.

Hanna Duncker bor stadig i sin barndomsby, Öland, hvor hun for nyligt flyttede til for at tiltræde en stilling ved Kalmar Politi efter ikke at have været i byen i 16 år. Hendes nu afdøde far, Lars Duncker, blev dengang anklaget og fængslet for mordet på en kvinde, og byens indbyggere har på ingen måde glemt, at det er sket.

Hanna bliver kaldt ud til en forsvindingssag. Jenny Ahlströms ægtemand, Thomas, og deres 14 måneder gamle søn, Hugo, er forsvundet fra familiens hjem, og alle scenarier kommer på bordet. Er Thomas stukket af? Var han deprimeret og ville gøre en ende på det hele og tage sønnen med? Hanna kan ikke få noget af det til at stemme ud fra de oplysninger, Jenny kommer med. Det er tydeligt, at Thomas elsker sin kone og sin søn.

Hanna og hendes makker Erik begynder at grave i Thomas’ liv, og den unge far skjuler mere end først antaget. En datter fra et tidligere forhold, som han ikke har kontakt til; hans bedste ven, der ikke har rent mel i posen; og så et job hos en familieejet ejendomsmæglervirksomhed, hvor konflikterne er mange under den ellers velpolerede overflade. Pludselig er der så meget, der kan være gået galt for Thomas. Men hvis nogen vil Thomas til livs, hvad har de så gjort med lille Hugo?

Endnu en gang får vi den samme høje spændingskurve, som Johanna Mo leverede i Natsangeren. Hanna bliver hjemsøgt af fortiden, og hun kan ikke lade være med at grave i sin fars sag for at få svar på, hvordan det kunne ske. Det gør det ikke nemmere for hende, at der er nogen i byen, der er ude efter hende, og man sidder som læser på kanten af stolen for at få det hele med.

Johanna Mo: Skyggeliljen, Lindhardt og Ringhof, oversat af Charlotte A.E. Glahn, 416 sider, april 2022

Der er lukket for kommentarer.