// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Johanna Mo: Natsangeren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Johanna Mo: Natsangeren

Skrevet af den 28. februar 2021 – 06:34Ingen kommentarer

Svenske krimiforfattere kan bare noget helt s√¶rligt. Jeg vil g√• s√• vidt som at sige, at de har udviklet deres helt egen krimigenre, som hverken er h√¶sbl√¶sende eller ekstremt actionfyldt, men mere som en iskold efter√•rsstorm, der overrasker p√• en ellers lun sommerdag. De foreg√•r der, hvor hverdagslivet er i fuld gang med alle de trivialiteter, der h√łrer sig til, for s√• at lade katastrofen ramme. Natsangeren er pr√¶cis en af den slags krimier.

Politiefterforsker Hanna Duncker er vendt tilbage til sin barndomsby √Ėland for at tiltr√¶de en stilling ved Kalmar politi. Det er seksten √•r siden, hun sidst har bes√łgt byen. Seksten √•r siden hendes far, Lars Duncker, blev anklaget for det ut√¶nkelige og efterlod den nitten√•rige Hanna og hendes bror alene tilbage. Hun er bestemt ikke et ansigt, mange er begejstrede for at se. For trods de mange √•r er det for nogen umuligt at tilgive Hanna farens synder.

Hanna n√•r n√¶rmest kun at blive pr√¶senteret for sine nye kollegaer p√• stationen, f√łr hun bliver kastet ud i en forf√¶rdelig sag, hvor en 15-√•rig dreng er fundet myrdet. Det viser sig ovenik√łbet at v√¶re Hannas barndomsveninde Rebeckas s√łn. Trods kendskabet til den p√•r√łrende insisterer Hanna p√• at efterforske sagen. Hun vil g√łre alt, hvad der st√•r i hendes magt for at hj√¶lpe Rebecka med at f√• svar p√•, hvad der er sket. P√• den m√•de vil hun r√•de bod p√•, at hun for sekten √•r siden stak af og efterlod Rebecka uden en forklaring.

Natsangeren er den f√łrste bog i √Ėlandsserien, og den indfriede samtlige af de forventninger, jeg havde til den. Det, at Hanna p√• forh√•nd havde en blakket fortid uden dog selv at v√¶re skyld i det, gjorde, at jeg med det samme fik sympati for den ellers ensp√¶nderagtige politiefterforsker. Og den tragiske h√¶ndelse med den 15-√•rige Joel er bygget op p√• en s√•dan m√•de, at man ikke kan undg√• at t√¶nke, at det kunne ske for ens eget barn. Hvordan den ene uheldige begivenhed f√łrer til den anden, og hvor skr√¶mmende lidt mange unge mennesker deler med deres for√¶ldre. Jeg ser virkelig frem til n√¶ste bog i serien.

Johanna Mo: Natsangeren, Lindhardt og Ringhof, oversat af Charlotte A.E. Glahn, 414 sider, udkommer 16. februar 2021

Der er lukket for kommentarer.