// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Johanna Mo: Natsangeren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Johanna Mo: Natsangeren

Skrevet af den 28. februar 2021 – 06:34Ingen kommentarer

Svenske krimiforfattere kan bare noget helt særligt. Jeg vil gå så vidt som at sige, at de har udviklet deres helt egen krimigenre, som hverken er hæsblæsende eller ekstremt actionfyldt, men mere som en iskold efterårsstorm, der overrasker på en ellers lun sommerdag. De foregår der, hvor hverdagslivet er i fuld gang med alle de trivialiteter, der hører sig til, for så at lade katastrofen ramme. Natsangeren er præcis en af den slags krimier.

Politiefterforsker Hanna Duncker er vendt tilbage til sin barndomsby Öland for at tiltræde en stilling ved Kalmar politi. Det er seksten år siden, hun sidst har besøgt byen. Seksten år siden hendes far, Lars Duncker, blev anklaget for det utænkelige og efterlod den nittenårige Hanna og hendes bror alene tilbage. Hun er bestemt ikke et ansigt, mange er begejstrede for at se. For trods de mange år er det for nogen umuligt at tilgive Hanna farens synder.

Hanna når nærmest kun at blive præsenteret for sine nye kollegaer på stationen, før hun bliver kastet ud i en forfærdelig sag, hvor en 15-årig dreng er fundet myrdet. Det viser sig ovenikøbet at være Hannas barndomsveninde Rebeckas søn. Trods kendskabet til den pårørende insisterer Hanna på at efterforske sagen. Hun vil gøre alt, hvad der står i hendes magt for at hjælpe Rebecka med at få svar på, hvad der er sket. På den måde vil hun råde bod på, at hun for sekten år siden stak af og efterlod Rebecka uden en forklaring.

Natsangeren er den første bog i Ölandsserien, og den indfriede samtlige af de forventninger, jeg havde til den. Det, at Hanna på forhånd havde en blakket fortid uden dog selv at være skyld i det, gjorde, at jeg med det samme fik sympati for den ellers enspænderagtige politiefterforsker. Og den tragiske hændelse med den 15-årige Joel er bygget op på en sådan måde, at man ikke kan undgå at tænke, at det kunne ske for ens eget barn. Hvordan den ene uheldige begivenhed fører til den anden, og hvor skræmmende lidt mange unge mennesker deler med deres forældre. Jeg ser virkelig frem til næste bog i serien.

Johanna Mo: Natsangeren, Lindhardt og Ringhof, oversat af Charlotte A.E. Glahn, 414 sider, udkommer 16. februar 2021

Der er lukket for kommentarer.