// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Flemming Møldrup: Bogen om bål
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Gaveide, Livsstil, Selvhjælp

Flemming Møldrup: Bogen om bål

Skrevet af den 2. marts 2022 – 06:01Ingen kommentarer

Lad os sige det, som det er. Som udgangspunkt er det her en dum bog. For himlens skyld, den handler om bål. Hvordan du bygger et bål. Hvordan du vælger det bedste bål til forskellige situationer. Hvordan du bedst finder det rigtige sted at lave dit bål. Alt i alt er det lidt dumt, ikke? Eller er det?

Fordi mens du får en masse brugbar og praktisk viden, så får du også en masse kærlighed til bål; til tiden rundt om et bål; til søgen efter eventyr; til oplevelser. Og det er alt sammen noget, langt de fleste mennesker alt for sjældent giver sig hen til. Og her ligger den rigtige værdi i bogen ”Bogen om bål”.

Flemming Møldrup siger selv i sit oplæg til bogen, at der ikke er tale om en bog, der på bedste spejdermanér skal virke som en bålmanual. Det er en hyldest og en kærlighed til noget af det eneste, vi historisk kan spore helt tilbage til vores tidligste udviklingsstadie som den eneste tro følgesvend, vi har haft op gennem historien. Og det er altså ret sødt. Det sætter under alle omstændigheder emnet lidt mere i perspektiv og sætter lidt fylde på noget, der ved første øjekast virker ganske ensidigt og banalt. Og det er altid en god oplevelse.

Når det så er sagt, så er der alligevel en hel del til spejderne – lige fra de gode råd til, hvordan du vælger og bygger din egen bålplads, og hvordan du bygger selve dit bål med det rigtige træ over det værktøj, du skal have med i skoven og de forskellige båltyper, til hvordan du får gang i dit bål og holder det i live. Set fra det perspektiv er bogen ganske brugbar.

Bogen er ikke uhyggeligt velskrevet, men den er rar at have – især hvis du ikke er den store naturvandrer og nu skal ud og opleve åben ild. Jeg vil bruge den som et lille opslagsværk – og så have i baghovedet, at Møldrup er bidt af historien om den åbne ild og de mange små fortællinger, han krydrer sin beretning med – og som jeg så kan dele næste gang, jeg sidder omkring bålet med dem, jeg holder af.

Flemming Møldrup: ”Bogen om bål”, Forlaget Grønningen, 128 sider, udkom november 2021.

Læs også:
Jens Gregersen: Det store vadehav. Mellem natur og mennesker

Ed og Kate Douglas: Din campingbog

Der er lukket for kommentarer.