// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matt Brolly: Tidevandet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matt Brolly: Tidevandet

Skrevet af den 8. december 2021 – 06:49Ingen kommentarer

Er du klar til en ny krimiserie? Så kan du kaste dig over denne krimi om Louise Blackwell, der er en erfaren efterforsker fra Bristol, som efter at have begået en stor fejl er blevet forflyttet til den lille kystby Weston-super-Mare. Det er noget af en degradering, og dagene går langsomt, men en dag findes en ældre kvinde myrdet på stranden, og omstændighederne omkring kvindens død siger Louise, at dette vil blive en meget vanskelig sag.

Kvinden har stigmata-lignende sår, og da en præst kort tid efter findes myrdet i sin kirke med lignende sår, går det op for Louise og hendes team, at morderen langt fra er færdig. Da både kvinden og præsten havde tilknytning til den katolske kirke, starter Louise sin efterforskning der, men det katolske samfund er ikke kendt for at være åbent, og hun løber panden mod en mur igen og igen. Det lader til, at mange mennesker har noget at skjule, men hvad er deres hemmelighed, og hvorfor er de villige til stadig at holde på den, når deres liv kan være i fare?

Louises tidligere makker Finch, som blev udnævnt til politichef på bekostning af Louise, indfinder sig og gør, hvad han kan for at kaste grus i maskineriet og ydmyge Louise. Som om det ikke var nok, holder morderen øje med politiets arbejde, mens han har gemt endnu et offer i en grotte ud for kysten. Det bliver en kamp mod tiden at finde hoved og hale i sagen, inden morderen slår ihjel endnu engang.

Jeg var ikke overvældende imponeret over denne nye krimiserie, men der er bestemt tegning til noget godt. Historien fortælles primært fra Louises synsvinkel, men vi får samtidig morderens synsvinkel, og han er dermed “afsløret” fra start, hvilket jeg syntes var ærgerligt. Det fungerer super godt i nogle bøger, fx Intet af Catherine Ryan Howard, men her syntes jeg desværre, at det mindskede spændingen frem for at bidrage til den.

Det fremgår tidligt i bogen, at morderen har været ude for noget i sin barndom, som vi først får løftet sløret for til sidst. Det virker dog noget søgt, at denne hændelse ville udløse den mordrus, som morderen er i. Til gengæld virker Louise som en interessant person med svære forhold i baglandet og et meget anstrengt forhold til Finch, som jeg er sikker på, at vi kommer til at høre meget mere om i de kommende bøger, og som sagtens kunne vise sig at føre til spændende plots.

Så alt i alt en udmærket start på denne nye krimiserie, men jeg håber på mere spænding i næste bog.

Matt Brolly, Tidevandet, Lindhardt og Ringhof, 384 sider, oversat af Anita Frank Goth, udkom 18. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.