// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Matt Brolly: Tidevandet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matt Brolly: Tidevandet

Skrevet af den 8. december 2021 – 06:49Ingen kommentarer

Er du klar til en ny krimiserie? S√• kan du kaste dig over denne krimi om Louise Blackwell, der er en erfaren efterforsker fra Bristol, som efter at have beg√•et en stor fejl er blevet forflyttet til den lille kystby Weston-super-Mare. Det er noget af en degradering, og dagene g√•r langsomt, men en dag findes en √¶ldre kvinde myrdet p√• stranden, og omst√¶ndighederne omkring kvindens d√łd siger Louise, at dette vil blive en meget vanskelig sag.

Kvinden har stigmata-lignende s√•r, og da en pr√¶st kort tid efter findes myrdet i sin kirke med lignende s√•r, g√•r det op for Louise og hendes team, at morderen langt fra er f√¶rdig. Da b√•de kvinden og pr√¶sten havde tilknytning til den katolske kirke, starter Louise sin efterforskning der, men det katolske samfund er ikke kendt for at v√¶re √•bent, og hun l√łber panden mod en mur igen og igen. Det lader til, at mange mennesker har noget at skjule, men hvad er deres hemmelighed, og hvorfor er de villige til stadig at holde p√• den, n√•r deres liv kan v√¶re i fare?

Louises tidligere makker Finch, som blev udn√¶vnt til politichef p√• bekostning af Louise, indfinder sig og g√łr, hvad han kan for at kaste grus i maskineriet og ydmyge Louise. Som om det ikke var nok, holder morderen √łje med politiets arbejde, mens han har gemt endnu et offer i en grotte ud for kysten. Det bliver en kamp mod tiden at finde hoved og hale i sagen, inden morderen sl√•r ihjel endnu engang.

Jeg var ikke overv√¶ldende imponeret over denne nye krimiserie, men der er bestemt tegning til noget godt. Historien fort√¶lles prim√¶rt fra Louises synsvinkel, men vi f√•r samtidig morderens synsvinkel, og han er dermed “afsl√łret” fra start, hvilket jeg syntes var √¶rgerligt. Det fungerer super godt i nogle b√łger, fx Intet af Catherine Ryan Howard, men her syntes jeg desv√¶rre, at det mindskede sp√¶ndingen frem for at bidrage til den.

Det fremg√•r tidligt i bogen, at morderen har v√¶ret ude for noget i sin barndom, som vi f√łrst f√•r l√łftet sl√łret for til sidst. Det virker dog noget s√łgt, at denne h√¶ndelse ville udl√łse den mordrus, som morderen er i. Til geng√¶ld virker Louise som en interessant person med sv√¶re forhold i baglandet og et meget anstrengt forhold til Finch, som jeg er sikker p√•, at vi kommer til at h√łre meget mere om i de kommende b√łger, og som sagtens kunne vise sig at f√łre til sp√¶ndende plots.

Så alt i alt en udmærket start på denne nye krimiserie, men jeg håber på mere spænding i næste bog.

Matt Brolly, Tidevandet, Lindhardt og Ringhof, 384 sider, oversat af Anita Frank Goth, udkom 18. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.