// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Sebag Montefiore: Taler der forandrede verden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie, Politik & debat, Samfund

Simon Sebag Montefiore: Taler der forandrede verden

Skrevet af den 22. oktober 2010 – 08:00Ingen kommentarer

For mange af os får ordene ”I have a dream”, ”Ich bin ein Berliner” og ”Yes, we can” sikkert klokkerne til at ringe. Hvem var det nu, der sagde de berømte ord? Og hvad var det nu det handlede om? For mit eget vedkommende stammer de to førstnævnte citater fra før jeg blev født, men alligevel er det noget, jeg er helt bevidst om. Der er nemlig tale om nogle af de mest indflydelsesrige taler i verdenshistorien. Taler vi på ingen måde kan komme uden om. Taler der har forandret verden.

Denne bog giver et fantastisk indblik i verdenshistorien og den gengiver berømte og mindre berømte taler, og forklarer deres historiske kontekst. Vi kan læse eller genlæse talerne, vi får forklaret hvad de betød dengang og hvad de betyder i dag og vi får baggrundsviden om afsenderen. En genial sammensætning, der er så interessant og lærerig, at jeg er sikker på, at selv dem, der ikke interesserer sig meget for historie og samfundsforhold, vil synes den er fantastisk.

Så for de der måtte gå rundt og tænke ”hvad var det nu med ham Martin Luther King og ”I have a dream” eller John F. Kennedy s ”Ich bin ein Berliner” – læs denne bog! Det er et eminent historisk indblik, overskueligt, læsevenligt og et rigtig godt alternativ til tykke, komplicerede (og måske kedelige) historiebøger.

Det her er en bog man bare må have stående på reolen. Jeg er endnu ikke færdig med den, da den ikke egner sig til at blive læst i én mundfuld. Man skal tage den frem engang i mellem, læse et par taler og tænke over hvad man har læst. Jeg vil helt sikkert hive den ned fra reolen jævnligt – både for at lære noget nyt om vores verdenshistorie, men også for at genopleve nogle af de fantastiske historiske øjeblikke, som jeg kender til i forvejen.

Simon Sebag Montefiore er britisk historiker og forfatter, uddannet på Cambridge University og har vundet flere internationale priser. Bogen her er en international bestseller og er solgt i mere end 1 million eksemplarer. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse!

Simon Sebag Montefiore, Taler der forandrede verden, Forlaget Sohn, 22. oktober 2010, 224 sider, oversat til dansk af Poul Henrik Westh.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.