// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ken Follett: Aldrig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krige, Spænding

Ken Follett: Aldrig

Skrevet af den 21. marts 2022 – 06:46Ingen kommentarer

Denne bog er skræmmende læsning! Især set i lyset af verdenssituationen p.t. og Ruslands invasion af Ukraine. Da Ken Follett lavede research til sin bog Giganternes fald, der foregår under første verdenskrig, blev han meget overrasket over, at det faktisk var en krig, som ingen ønskede. Men skridt for skridt førte små, moderate beslutninger verden tættere og tættere på den dengang værste krig i menneskehedens historie. Det fik Follett til at spekulere på, om det kunne ske igen, og det er der kommet denne bog ud af.

I Saharas ørken er en fransk og en amerikansk efterretningsagent på sporet af en magtfuld gruppe terrorister. Igen og igen sætter de livet på spil for at stoppe terrorangreb og sikre fred i regionen. I samme ørken beslutter en ung enke at tage den farefulde tur med menneskesmuglere gennem Afrika for at skabe et bedre liv for sig selv og sin søn i Frankrig. Turen går langt fra som planlagt, men hun får uventet hjælp fra en fremmed mand, som tydeligvis ikke er den, han udgiver sig for at være.

I Kina forsøger viceministeren for udenrigsefterretningstjenesten at forhindre den gamle garde i kommunistpartiet i at føre Kina på katastrofekurs, hvilket ikke bliver lettere, da der sker et kup i Nordkorea, Kinas tætteste militære allierede.

Da amerikanske soldater bliver dræbt i ildkamp med terroristerne i Sahara, der bruger kinesiske våben leveret af Nordkorea, bliver den amerikanske præsident nødt til at markere en grænse over for Kina og Nordkorea. Dermed starter en sneboldeffekt, for enhver aggression kræver gengældelse, så man ikke fremstår svag og taber ansigt. Denne kædereaktion tvinger USA og verdens øvrige stormagter ud i et skæbnesvangert spil, som kan ende i det, som ingen ønsker – en atomkrig.

Aldrig er meget anderledes end Follets Kingsbridge- og Century-bøger. Det er en gedigen spændingsroman om det, der aldrig må ske. Med tidens begivenheder i Ukraine og Ruslands voldsomme aggressioner i baghovedet var det virkelig svært at læse denne roman til ende, for måske bliver fiktionen til virkelighed i nær fremtid, og det var bestemt ikke en rar tanke!

Follett har som altid lavet enormt grundig research, og det kan mærkes, når man læser bogen. Det var meget interessant at følge konflikten fra de mange forskellige synsvikler og få indblik i, hvordan de enkelte landes overhoveder valgte at reagere på de andres handlinger – jeg forestiller mig, at det er virkelighedstro. Historien er meget kompleks med mange storylines og personer, så der er en del at holde styr på, men er man til politiske thrillere, må man ikke gå glip af Aldrig. Det er virkelig god historiefortælling!

Du kan læse flere anmeldelser af forfatterens bøger her.

Ken Follett, Aldrig, Cicero, 765 sider, oversat af Alis Friis Caspersen, november 2021

Der er lukket for kommentarer.