// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helen Cox: Liget i boghandlen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Helen Cox: Liget i boghandlen

Skrevet af den 26. november 2021 – 06:19Ingen kommentarer

Jeg tror, jeg har fået mig en ny favoritserie!

Helen Cox er tilbage med en ny Kitt Hartley-krimi, og jeg er simpelthen så pjattet med den Miss Marple-stemning, denne serie oser af. Hovedpersonen, bibliotekaren Kitt Hartley, er den mest charmerende, humoristiske og fandenivoldske karakterer, jeg længe er stødt på. Og så er der Kitts søde og lidt naive veninde Evie Bowes, der altid får rodet sig ud i alle mulige problemer, som kriminalkommissær Malcolm Halloran og Kitt må hjælpe hende ud af. Det kan bare ikke blive bedre.

Det nærmer sig jul i byen York, men julestemningen bliver hurtigt erstattet af frustration, da den regelbundne og altid korrekte kriminalassistent Charlotte Banks bliver suspenderet fra politiet, under mistanke for at have overfaldet en formodet indbrudstyv. Kitt og Evie nægter at tro på, at det er sandt, men får strenge ordrer fra Halloran om ikke at blande sig i sagen, da det blot kan gøre situationen værre. Han er selv bundet på hænder og fødder, så Charlottes karrieres skæbne synes at blive forværret hurtigere, end de kan nå at se sig om.

Evie, der har følelser for Charlotte, kan ikke lade den unge kriminalassistent i stikken og påbegynder sin egen efterforskning, som selvfølgelig skaber en masse ravage, som Kitt må hjælpe hende med at rette op på. Kitt er heldigvis ikke svær at få med på den hemmelige mission, da det udover at redde Charlotte Banks karriere også drejer sig om en række stjålne og yderst sjældne bøger. Men hvad har en række stjålne bøger og Charlottes karriere med hinanden at gøre?

Liget i boghandlen er anden selvstændige bog i serien om Kitt Hartley. Den egner sig perfekt til at læse, nu hvor vinteren er nær, og du kan sidde under et dejligt varmt tæppe med en stor kande te ved hånden. Er du til hyggekrimier med masser af humor og hjertevarme, vil du ikke fortryde en eneste af bøgerne i denne serie.

Læs også vores anmeldelse af den forrige Kitt Hartley-krimi her.

Helen Cox: Liget i boghandlen, Forlaget Zara, oversat af Kamilla Pontoppidan Haderup, 324 sider, november 2021

Der er lukket for kommentarer.