// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Harlan Coben: Jeg finder dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Thriller

Harlan Coben: Jeg finder dig

Skrevet af den 29. december 2021 – 06:38Ingen kommentarer

Hvis man har læst Harlan Cobens Hjem, Løftet og Forsvundet, vil man måske huske Winsor Horne Lockwood III, også kaldet Win, som Myron Bolitars eksorbitant rige ven, men nu har Win fået sin egen serie, og han kastes fra første færd ud i et noget af et mysterium.

Det er mere end 20 år siden, at Wins kusine, Patricia, blev kidnappet under et hjemmerøveri, hvor hendes far blev slået ihjel. Patricia undslap efter flere måneders fangenskab, men man fandt aldrig gerningsmændene eller tyvekosterne, der bl.a. omfattede to uvurderlige malerier af Vermeer og Picasso.
Det ændrer sig, da en ældre mand bliver fundet myrdet i sin penthouselejlighed. Manden er tydeligvis hoarder, og blandt hans mange ejendele finder man Vermeer-maleriet og en gammel kuffert med indgraverede initialer. Effekterne leder FBI i retning af Win, for det er hans kuffert.

Problemet er bare, at Win ikke har den fjerneste anelse om, hvordan hverken kufferten eller maleriet er endt hos den gamle mand, men når man har penge, kan man åbne mange døre, så Win indleder sin egen efterforskning. Han er en kynisk mand, der ikke skyr nogen midler, og som gerne bruger sin magtposition til at få sin vilje igennem – på lovlig eller ulovlig vis. Snart finder han ud af, at sagen trækker spor til en anden gammel sag, og han sætter alt ind på at opspore de indblandede, som han mener ligger inde med nøglen til gåden.

Harlan Coben er en sand mester i at skrue et genialt plot og en spændende fortælling sammen. Hans historier har som oftest en masse tråde, der stikker i alle mulige retninger, og man bliver som læser ledt ind i mange blindgyder, inden Coben på mesterligvis til sidst får bundet trådene sammen i et velgennemtænkt klimaks.

Hovedpersonen Win er i virkeligheden en temmelig usympatisk og narcissistisk karakter, der oser af arrogance og ved, at han på grund af sine mange penge og store indflydelse aldrig vil blive stillet til ansvar for sine handlinger, men det til trods kunne jeg godt lide ham – måske fordi han erkender, at han ikke er en rar person. Han er i virkeligheden noget af en antihelt, som nyder at bruge vold mod dem, som han mener har fortjent det (og det er ikke så få). Han har dog også en blød side, som nok er det, der får mig til at glæde mig til at læse om hans næste eventyr.

Du kan læse flere anmeldelser af Harlan Cobens bøger her.

Harlan Coben, Jeg finder dig, Gads Forlag, 344 sider, oversat af Johnnie McCoy, udkom 27. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.