// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Robert Bryndza: Iskold tåge
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Robert Bryndza: Iskold tåge

Skrevet af den 6. november 2021 – 07:14Ingen kommentarer

Uhyggen driver ned ad siderne i Robert Bryndzas nye krimi om den tidligere kriminalassistent Kate Marshall, der ikke har det store held med at holde sig til jobbet som underviser, for døden synes at opsøge hende og kaste hende ud i nye makabre mordsager.

Kate er ude at dykke i Shadow Sands-reservoiret sammen med sin søn, Jake, da de støder på liget af en ung mand i vandet. Politiet er meget hurtige til at konkludere, at den unge mand er druknet, men Kate bliver opsøgt af hans mor, der fortæller, at han var elitesvømmer og i god form. Så nu er spørgsmålet, hvad han lavede i reservoiret midt om natten, og hvorfor han druknede.
Kate og hendes unge assistent Tristan kan ikke slippe sagen, og da de finder ud af, at den meget velhavende familie, der ejer området omkring reservoiret, tilmed er gode venner med politidirektøren, får de mistanke om, at politiet måske er blevet bedt om at lægge låg på sagen. Men hvorfor?

Bedre bliver det ikke, da de finder ud af, at der gennem de seneste årtier er forsvundet en masse unge mennesker – alle på nætter, hvor tågen lå tæt over det dystre landskab – og at en del af disse er fundet døde i reservoiret. Da endnu en ung kvinde forsvinder, forstår Kate og Tristan at tiden er knap, hvis de skal nå at redde hende fra seriemorderen i tågen.

Stemningen i denne bog er som en iskold hånd, der griber dig om struben på en mørk og tåget aften. Jeg følte virkelig, at jeg stod lige ved siden af Kate og Tristan i tågen, og hjertet sad oppe i halsen på mig gennem meget af bogen.

Jeg kunne godt lide, at vi får mere at vide om Tristan og hans privatliv, og udviklingen i forholdet mellem de to kolleger. De udgør et umage makkerpar, som deres forskelligheder til trods har stor respekt for hinanden og supplerer hinanden godt. Jeg synes dog, at de til tider kommer lidt for nemt til deres konklusioner, som fører dem videre i sagen.

I forfatterens note skriver han, at han ikke ville have inkluderet Peter Conway, seriemorderen fra Nine Elms, i bogen, men at mange læsere spurgte til ham, og der er da også lagt op til, at vi kommer til at se meget mere til ham i kommende bøger, for Jake har pludselig fattet interesse for sin morderiske far til Kates store fortrydelse og skræk.

Du kan læse vores anmeldelse af den første bog i serien her.

Robert Bryndza, Iskold tåge, Forlaget Jentas, 363 sider, oversat af Inger Kristensen, udkom 13. oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.