// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Muna Shehadi: Eves sandhed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Muna Shehadi: Eves sandhed

Skrevet af den 4. oktober 2021 – 06:04Ingen kommentarer

Så kom omsider den længe ventede fortsættelse til Rosalinds løgn, og hvilken historie det er. Eves sandhed er anden bog i Tre døtre-trilogien, der handler om den afdøde glamourøse filmstjerne Jillian Crofts tre døtre Olivia, Eva og Rosalind og deres søgen efter svar på, hvem deres biologiske mor er. En søgen der bringer os vidt omkring, for søstrene har nemlig ikke den samme mor.

Eve Moores liv er kørt fast. Hun bor sammen med sin kæreste, Mike, med hvem hun konstant skændes, og har et job i et arkitektfirma, som hun ikke er super glad for. Da hun får tilbuddet om at tegne et lille hus for en kvinde kaldet Shelley Granger på Washington Island, ender Eve med at tage jobbet. Det huer bestemt ikke Mike, men Eve trænger til at komme væk fra Boston, så hun kan tænke over sin fremtid og sit forhold.

Eve drager til øen sammen med sin hund Marx og en opgave, som hun glæder sig til at fordybe sig i. Det er bare ikke det eneste, øen har at byde på, for inden længe opdager Eve noget om sin biologiske mor, hun ikke havde forudset. Hun bliver opsøgt af en ung pige, som selv er rejst til øen med sin egen agenda og har desperat har brug for Eves hjælp til at gennemføre den. Og måske er det netop denne piges ulykkelige skæbne, der skal til, for at Eve tør kigge på sin egen fortid? En fortid der på mystisk vis fører hende til den selvsamme ø, hun befinder sig på.

Alt imens Eve forsøger at samle sig om sin opgave og løse en forestående genforening mellem en datter og hendes biologiske far, får vi løftet sløret yderligere for den unge Jillian Crofts liv og hendes store drøm om at få børn. En drøm der er tæt forbundet med et dybtfølt ønske om at blive forsonet med sine forældre, der gang på gang grufuldt har afvist ethvert kendskab til deres datter.

Tre døtre-trilogien er en serie, som jeg synes bedre og bedre om, efterhånden som jeg læser. Historien er selvfølgelig ikke overraskende, hvad angår de typiske elementer som gamle hemmeligheder, familiedrama og nyfunden kærlighed. Men den er både velskrevet og underholdende, og jeg blev da også lidt trist, da bogens sidste side var læst, for nu må jeg igen vente på en fortsættelse.

Muna Shehadi: Eves sandhed, Forlaget Zara, oversat af Annemette Goldberg, 474 sider, august 2021

Der er lukket for kommentarer.