// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Faber & Janni Pedersen: Kvæler
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kim Faber & Janni Pedersen: Kvæler

Skrevet af den 11. september 2021 – 06:04Ingen kommentarer

Kvæler er tredje bind i serien om efterforskerne Martin Junckersen og Signe Kristiansen, og første gang jeg stifter bekendtskab med krimimakkerparret, men det er da en stor fejl, hvis de to første bøger er blot tilnærmelsesvis så gode som Kvæler.

Juncker er tilbage i København, efter at han har været i eksil i Sandsted, men tilværelsen er hård ved ham. Han er ved at blive skilt, er flyttet ind i en ussel lejlighed i Nordvest, og hans helbred skranter. Han er derfor mere end tilfreds med straks at blive tilkoblet en drabssag, hvor en ung kvinde er blevet myrdet på Amager, så han kan få tankerne over på andre ting. Der er dog et eller andet ved drabet, der får en klokke til at ringe, for han efterforskede en lignende sag for 10 år siden, hvor morderen aldrig blev fundet. Kan det være samme morder, der har slået til igen?

Signe Kristiansen er i gang med efterforskningen af et knivdrab, hvor en nynazist har mistet livet efter et voldsomt sammenstød mellem nynazister og indvandrere på Nørrebro. Der går dog ikke længe, før Signe opdager, at den hovedmistænkte i sagen har forbindelse til den myrdede unge kvinde på Amager. Er det et tilfælde, eller har de en voldelig drabsmand siddende i varetægt?

Signe lider samtidig under de voldsomme psykiske følger af en voldtægt fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel, og voldtægtssagen gør ikke livet nemmere for Signe. Hun har siden dengang fulgt sin gerningsmand tæt og må nu gøre op med sig selv, om det er på tide at gøre noget drastisk for at tage sit liv tilbage og komme videre.

Kvæler er en eminent god krimi med et skarpt skåret plot, der er virkelig svært at gennemskue. Det er samtidig en historie om ondskab og hævn, om ar på sjælen og frygten for at dø. Bogen er virkelig velskrevet med masser af blindgyder og falske spor og et tempo, der holder læseren i et jerngreb, indtil bogen er færdiglæst. Bogen kan sagtens læses uafhængigt af de andre bøger i serien, men dem skal jeg helt sikkert have fat i nu. Det her er krimi fra øverste hylde!

Du kan læse vores anmeldelse af første bog i serien her. Den blev i øvrigt shortlistet til BogForums debutantpris i 2019.

Kim Faber & Janni Pedersen, Kvæler, Politikens Forlag, 410 sider, udkom 5. august 2021

Der er lukket for kommentarer.