// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Faber og Janni Pedersen: Vinterland
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kim Faber og Janni Pedersen: Vinterland

Skrevet af den 12. maj 2019 – 06:46Ingen kommentarer

Det er jul og der er julemarked i København. Midt i det glade mylder af mennesker springer en bombe og flere dør. Det sker lige foran politiet, som i bogstavligste forstand stod med ryggen til. Hvordan kan det lade sig gøre? Det er et af de spørgsmål, som Signe Kristiansen stiller, da hun sammen med sine kollegaer inden for politiet går i gang med opklaringsarbejdet. Det er en svær opgave, fordi hendes søster med børn skulle ind på julemarkedet og Signe kan ikke få fat på hende.

Der er ingen, der tager ansvaret for terrorangrebet, og alene det virker mystisk på Signe og kollegaerne. Signe er tvunget til at arbejde sammen med en mandlig kollega, som hun har det meget stramt med, og det bliver ikke bedre, da de bliver sat i team sammen. Derhjemme kæmper hun med parforholdet, for hendes mand er træt af hendes skæve arbejdstider og farlige job.

Samtidigt med opklaringsarbejdet af terrorangrebet, følger vi politikommissær Martin Juncker, som har været lidt for tæt på en kollega, nærmere bestemt en forsvarer i en sag, som han har været på. Det ser hans chef ikke mildt på, så han er blevet forvist til den lille by Sandsted, hvor han sammen med en nyuddannet politiassistent og en politielev skal opretholde ro og orden. Det betyder i praksis at få ro på det nærliggende flygtningecenter, hvor der har været anmeldelser om voldtægter og ballade. Hans kone Charlotte ser heller ikke med milde øjne på Martins utroskab, og han kæmper for at bevare sit ægteskab. Han kæmper også med sin far, som tidligere har været en mægtig advokat, men som nu er en skygge af sig selv indkapslet i en accelererende demens. Han er flyttet ind til faren for at tage sig af ham, og bor nu sammen med ham i sit tidligere barndomshjem. De har ikke haft et lykkeligt forhold, og det er ikke blevet bedre af farens sygdom.

Som om der ikke var nok at se til for Juncker, så sker der også et dobbeltmord i området, som han af sin tidligere chef i København bliver sat til at lede efterforskningen af. Det er et par, der har boet afsides og holdt sig for sig selv, bortset fra at manden Bent havde nogle meget yderliggående racistiske holdninger.

Både Signe, Juncker og kollegaerne arbejder på højtryk hen over jul og nytår for at løse deres sager, som måske, måske ikke hænger sammen. Selv om der kan synes langt fra terror i København til et dobbeltmord langt væk fra storbyen, så er der måske tråde der binde det sammen. Landet er indhyllet i frost og sne og gennem dette vinterland aner Signe og Juncker konjunkturerne af noget ganske forfærdeligt. Hatten af for det her veltænkte plot!

Man er i trygge hænder hos Janni Pedersen og Kim Faber, for det er en super spændende krimi, stramt komponeret og i den grad velskrevet. Persongalleriet er velkomponeret, autentisk og levende. Glæd dig til Vinterland. Så vil jeg glæde mig til deres næste bog, som forhåbentligt ikke lader vente på sig.

Kim Faber & Janni Pedersen, Vinterland, Politikens Forlag, 461 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.