// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Christina Andersen Reyn: Lysere dage
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Christina Andersen Reyn: Lysere dage

Skrevet af den 19. juni 2021 – 05:06Ingen kommentarer

Kan en våd hund, en fremmed mand i træsko og nyindkøbte blyanter give en sorgramt kvinde lyst til igen at leve? Svaret kan du læse dig til i debutromanen Lysere dage af Christina Andersen Reyn.

En kvindelig maler flygter ud på landet med sit knuste hjerte efter et brud med sin kæreste. Hun er voksen og har store børn, og de bliver hos deres far (hendes første mand), mens hun forsøger at hele sit knuste hjerte. Sorgen er voldsom og altædende. Heldigvis minder hun også sig selv om det gode ved livet og selvom tanken om selvmord strejfer hende, vælger hun lyset, solen, fuglefløjt og dermed: Livet!

I den første del af romanen er det sorgen, hovedkarakterens følelser og magtesløsheden, der er det bærende og det blev en kende for følelsesladet og stillestående for denne læser. Heldigvis kommer der mere handling længere fremme i bogen, og her folder sig en lille fin humoristisk fortælling ud om at finde tilbage til livet og at finde glæden ved andre mennesker.

Lysere dage rev mig trods det alvorlige tema ikke midt over, men står du selv i sorg efter et parforholdsbrud, kan du formentlig spejle dig i romanens smerte, uro og frustration og måske glæde dig over den bramfri og direkte købmandsdame, den våde og ildelugtende hund, og sammen med hovedkarakteren kan du blive vred på søsteren, der kommer på besøg med ideen om, at en Tinderprofil kan trylle sorgen væk.

Lysere dage er alt i alt en hurtigt læst (116 sider) fin roman om at fare vild i sorgen og at finde tilbage til livet.

Christina Andersen Reyn: Lysere dage, Marts 2021, 116 side, Hexameter

Der er lukket for kommentarer.