// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Elvedal: Dødens spil
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Debutant, Fantasy, Gys, Roman, Ungdomsroman, Young adult

Anne Elvedal: Dødens spil

Skrevet af den 6. august 2021 – 05:39Ingen kommentarer

Rebekkas fars voldsomme død tager hårdt på hende. Samme dag aflyste han, Bjørre, deres årlige motorcykelferie. Den eneste tid på året, hun har sin far på enkeltmandshånd. Det var derfor i en vred tone, de skiltes, og det kommer også til at plage Rebekka efterfølgende. Derfor er hun endnu mere tilbøjelig til at bruge åndebrættet, hun finder på Bjørres kontor, til at få kontakt med sin far.

Men Rebekka finder snart ud af, at det ikke kun er hendes fars ånd, der er kommet i kontakt med hende. Et par år tidligere døde Boa, en ung mand, som Børre hjalp, under voldsomme og mystiske omstændigheder, og hverken morderen eller mordvåbnet er blevet fundet.

Rebekka er ikke klar til at give slip. Hun kan mærke sin far omkring sig, og hun ser ham også. Men det er ikke den hyggelige og trygge far, hun ser. Det er en forbrændt og vred far. Rebekka er sikker på, at han er vred på hende over deres sidste møde sammen. Hun sætter sig for at gøre, hvad hun kan for at give sin fars sjæl fred ved at løse mordgåden om Boa og måske Bjørre selv.

Dødens spil er ikke synderligt uhyggelig. Men den har en god spændingskurve og et godt flow. Jeg følte mig underholdt hele vejen, og bogen formåede at holde mig fanget lige til slutningen. Slutningen føles dog delvist mere, som om der i højere grad har været fokus på at lægge op til en toer frem for at afslutte etteren.

En af de stærkeste forcer ved bogen er, at der er flere gode twists undervejs, som gør, at bedst som man tror, at man har luret plottet, så bliver man overrasket over drejningen, og så starter man forfra.

Jeg synes, det er en ganske fin bog. Den holdt mig underholdt og leverede næsten alt det, jeg havde forventet. Men den er uden de store forskrækkelser og neglebidende stemning. Det er ganske passende til de yngre læsere og alle dem, som generelt er glade for gys og spøgelser. Og så er det rart, at den har en tydelig nordisk følelse, som næsten lige så vel kunne være dansk som norsk.

Anne Elvedal: Dødens spil. Oversat og på dansk ved Anne Krogh Hørning. Straarup & Co, juni 2021 (org. 2020). 318 sider.

Der er lukket for kommentarer.