// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Kristin Hannah: Firefly Lane
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Roman

Kristin Hannah: Firefly Lane

Skrevet af den 8. september 2021 – 06:30Ingen kommentarer

Jeg m√• indr√łmme, at jeg var en smule skeptisk, da jeg satte mig for at l√¶se denne nye Kristin Hannah-bog. Jeg elskede hendes bog Nattergalen, og jeg h√•bede s√•dan p√• endnu en bog i samme genre. Men jeg m√• sige, at mine tanker er gjort til skamme, for Kristin Hannah har skrevet nok den bedste bog om venskab, jeg til dags dato har l√¶st.

√Öret er 1973, da pigerne Kate Mularkey og Tully Hart, som begge bor p√• Firefly Lane m√łder hinanden. Deres opv√¶kst kunne ikke have v√¶ret mere forskellig, men trods mods√¶tninger finder de to sammen i et t√¶t venskab. De er ikke l√¶ngere to ensomme piger, der tilf√¶ldigvis bor p√• samme vej, men ‚ÄĚTully-og-Kate, bedste venner for evigt‚ÄĚ. Tully l√¶rer Kate ikke at gemme sig, og Kate og hendes familie giver Tully den tryghed, hendes liv altid har manglet.

Vi f√łlger dem i tre √•rtier, efterh√•nden som de tager uddannelse, dater, bliver voksne, f√•r en karriere og bliver gift. Tully Hart, hvis opv√¶kst har v√¶ret pr√¶get af at have en misbruger-mor, der f√łrst meldte sig p√• banen, da hun var teenager, har sv√¶rt ved at binde sig til folk. Hun arbejder m√•lrettet p√• at blive nyhedsv√¶rt koste hvad det vil, og Kate trives bedre i baggrunden som skribent. Kate bliver gift med sin store k√¶rlighed, f√•r b√łrn og karrieren skubbes i baggrunden. Og selvom deres verdener ikke kunne v√¶re mere forskellige, er det eneste stabile deres venskab. Lige indtil en sk√¶bnesvanger beslutning s√¶tter deres venskab p√• pr√łve, og kun en tilgivende part kan genforene dem.

Den her bog, alts√•. Jeg var fuldkommen m√•ll√łs over, hvad der sker undervejs. Jeg gr√¶d som pisket og l√¶ste igen bagsideteksten for at f√• en eller anden form for hint om, at det var det, den handlede om. INTET st√•r der om, at du kommer til sidde med knugen i brystet og stortude, mens du l√¶ser. (S√• meget, at mine teenageb√łrn stod med l√łftede √łjenbryn og spurgte ‚Äô√łh, er der noget galt mor?‚Äô Hvortil jeg svarede gr√•dkvalt; ‚ÄôDet er den her bog, den er s√• s√łrgelig‚Äô Det forstod de selvf√łlgelig ikke en dyt af – man gr√¶der jo ikke over b√łger ‚Äď tsk tsk!)

S√• nu tager jeg det p√• mig at advare dig. Firefly Lane er fantastisk, og selvom den er udkommet som serie p√• Netflix, m√• du alts√• l√¶se bogen f√łrst – eller i stedet. Som det oftest er, tager serien sig nogle friheder, og du f√•r bestemt ikke den samme historie og f√łlelse, som bogen giver. S√• husk det! Bog f√łr serie. Nyd historien om et venskab, der varer for evigt, og med karakterer, h√¶ndelser og omgivelser, der er s√• godt beskrevet, at du tydeligt kan se det for dig, mens du l√¶ser.

Læs også vores anmeldelse af Nattergalen her

Kristin Hannah: Firefly Lane, Cicero, oversat af Ulla Lauridsen, 512 sider, juni 2021

Der er lukket for kommentarer.