// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » På sporet af 2008
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Årbog, Erhvervsliv, Opslagsværk, Samfund

På sporet af 2008

Skrevet af den 29. november 2008 – 13:50Ingen kommentarer

Hvis man er interesseret i tog og jernbaner er denne bog et must, hvis gummihjul og stort CO2-udslip mere har ens interesse, så vil man kede sig bravt gennem årbogens billeder og tekst.

På sporet af 2008, der er den 20. udgave, fortæller om stort og småt på de danske jernbaneskinner gennem 160 flotte farvefotos, der alle er taget af frivillige jernbanefotografer.

Bogen indledes med en krønike over transportåret 2008 og med en kritisk vinkel med udgangspunkt i jernbanen fortælles der om Infrastruktur-kommissionen og dens manglende fokus på miljø, skandalen om IC4-togene, om DSB, Arriva, Railion og de efterhånden mange andre operatører, der kører på de danske skinner.

Billededelen af bogen bringer os herefter rundt på banen, hvor man kan se billeder af MZ, der kører gods i Australien, MR- og Y-togsæt, der kører med passagerer i Polen, men ellers er det billeder fra Gedser til Skagen der pryder bogen. Til hvert billede er der en kort tekst, hvor man f.eks. kan læse at DSB sender sine aksler fra København til Århus med lastbil i stedet for at bruge den jernbane, der går fra dør til dør, eller hvordan Banedanmark ved sporfornyelser fjerne sidespor og dermed gør det umuligt at genoptage godstrafik på skinner, selvom det er mere miljøvenligt at lade godset transportere på skinner end på lastbil.

På sporet af 2008. Årbog om danske jernbaner. Red.: Jan Forslund. 80 sider. Vejl. pris: kr. 200. Forlaget Holsund.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.