// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofia Lundberg: I egetræets skygge
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sofia Lundberg: I egetræets skygge

Skrevet af den 1. juli 2021 – 05:49Ingen kommentarer

Esther er blevet skilt fra sin mand og har nu sin søn Adrian i deleordning med sin eksmand. Hendes hjerte brister, hver gang sønnen skal til faderen, og hun døjer med skyld og dårlig samvittighed over at have brudt sin søns familie op.

På en af sine sædvanlige lange gåture, hun tager på, når Adrian er hos sin far, møder hun en dag den ældre dame Rut, og de to udvikler et venskab og mødes hver uge under et gammelt egetræ, hvor Rut fortæller om sit liv og ungdom. Rut er sparsom med informationerne, men efterhånden som deres relation udvikler sig, deler hun mere med Esther.

Samtidig tager Esther læseren med til sin fortid i form af korte kapitler med tilbageblik til livet før sin skilsmisse.

Venskabet fungerer som en slags terapi for Esther og Rut formår med sit positive livssyn at trække Esther ud af skilsmissens elendigheder. Men en dag kommer Rut ikke mere og Esther beslutter sig for at finde ud af, hvad der er sket med hende og om det kan have noget at gøre med de ting i Ruts fortid, som hun har fortalt Esther om.

Bogen minder på mange måder om Den røde adressebog af samme forfatter, der også tager fat på emner som fortidens hemmeligheder, familierelationer og kærlighed, men hvor jeg virkelig synes Den røde adressebog var fantastisk og efterlod mig med en følelse af at have ført en virkelig betydningsfuld samtale med et erfarent og livsklogt menneske, så har denne bog ikke sat sig fast på samme måde.

Tempoet er enormt langsomt og opbygningen af karakteren Esther er så omfattende, at man næsten bliver lidt træt af hende, inden man rigtig lærer hende at kende.

Bogen er fin sommerferieunderholdning til dig, der godt kan lide bøger om fortidens hemmeligheder, erindringer og kærlighed.

Du kan også læse vores anmeldelse af Et spørgsmålstegn er et halvt hjerte af samme forfatter.

Sofia Lundberg, I egetræets skygge, People’s Press, marts 2021, 348 sider.  

Der er lukket for kommentarer.