// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Serup og Faurholdt: Skaberen, taberen, frelseren?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Politisk biografi

Serup og Faurholdt: Skaberen, taberen, frelseren?

Skrevet af den 12. marts 2021 – 05:24Ingen kommentarer

Timing is everything. Og timingen af denne bog kunne ikke v√¶re bedre. Den kommer netop som Dansk Folkeparti st√•r i et vadested, hvor det stadig er usikkert om partiet kastes ud i et nedslidende magtopg√łr, et fredeligt formandsskifte eller en formand, der bliver siddende. Ingen ved pr√¶cis hvad der kommer til at ske, hvilket sp√łrgsm√•lstegnet i bogens titel er et klokkeklart eksempel p√•.

Men hvad skal vi s√• med en bog, som ikke giver os svar? Jo, vi skal bruge den til at f√• kridtet banen op inden det sandsynligvis g√•r l√łs i det parti, som om nogen har pr√¶get dansk politik i de sidste 25 √•r. Men som nu er ved at nedsmelte.

Men hvordan kom det hertil? Det giver de to tidligere Venstre-r√•dgivere S√łs Marie Serup og Mikkel Faurholdt os nogle gode og velunderbyggede svar p√•. Uden at afsl√łre for meget, s√• er svaret f√łrst og fremmest, at Dansk Folkeparti har fors√łmt at f√łlge med tiden. Fors√łmt at udvikle ny politik og tage nye metoder i brug inden for v√¶lgeranalyse. Og fors√łmt at dyrke de nye sociale medier.

Bogen er ikke Dansk Folkepartis historie kronologisk fra stiftelsen i 1995 og frem til i dag. Der er i stedet tale om udvalgte punktnedslag, som er med til at underbygge forfatternes pointer. Og det fungerer rigtig godt. For partihistorien kender de, der har fulgt med i dansk politik de sidste to årtier udemærket godt. Og andre kan læse den andetsteds.

Men via en lang række kilder får vi et unikt indblik i hvad der skete og sker bag kulisserne i partiet. Indblik i hvorfor historien formede sig som den gjorde. Og hvad der på de interne linjer planlægges at skulle ske i fremtiden.

I l√łbet af godt et halvt √•r har vi nu f√•et to b√łger om det interne liv og magtkampe i Dansk Folkeparti. “Kong Kristian. Mennesket, magten og faldet” var bygget op omkring Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og fortalte hans historie. Fra drengev√¶relset til forhandlingslokalerne p√• Christiansborg og i Finansministeriet. Her er “Skaberen, taberen, frelseren?” anderledes. Thulesen Dahl spiller en central rolle, men det samme g√łr andre af partiets st√łrste profiler. Og sidstn√¶vnte bog forholder sig noget mere kritisk og analyserende til stoffet.

S√• skal man kun l√¶se √©n bog om Dansk Folkepartis aktuelle situation forud for det store slag, som muligvis venter i det kommende halve √•r, s√• b√łr man v√¶lge “Skaberen, taberen, frelseren?”. For timingen af udgivelsen betyder, at den er lige det mere aktuel. Desuden er den skarpere og giver et dybere kig ind bag kulisserne. Ikke kun i Dansk Folkeparti. Men ogs√• ind hos Socialdemokratiet og partiets m√•lrettede arbejde med at kopiere Dansk Folkeparti og f√• frafaldne S-v√¶lgere til at vende hjem fra DF.

N√•r det er sagt, s√• l√¶ser en sand n√łrd ud i dansk politik naturligvis begge b√łger.

S√łs Marie Serup og Mikkel Faurholdt: Skaberen, taberen, frelseren?. Gads Forlag, 2021. 282 sider.

Der er lukket for kommentarer.