// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Gæsten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Lee Child: Gæsten

Skrevet af den 26. februar 2021 – 06:43Ingen kommentarer

At sætte sig ned med en Jack Reacher-bog er som at besøge en gammel ven. Bøgerne er bygget over samme skabelon, men plottet sidder altid lige i skabet, og Gæsten er ingen undtagelse. Jeg var bragende godt underholdt fra start til slut.

Jack Reacher er for en gangs skyld ikke på farten. Han har slået sig ned i New York sammen med Jodie Jacob, som vi mødte i Skjult identitet. Selvom han tilsyneladende nu lever et mere almindeligt liv, kan han ikke lade være med at blande sig, når han ser uretfærdighed, og da han blander sig i en kontrovers om beskyttelsespenge på en restaurant, har han pludselig FBI i hælene.

Et hold profileringseksperter efterforsker en række mord på kvinder fra hæren. De har tilsyneladende skygget Reacher et stykke tid, men er ikke helt sikre på, om han er gerningsmanden, selvom hans profil passer. Til gengæld er de sikre på, at han er manden, der kan lede dem til morderen, hvis det altså ikke er Reacher selv. På grund af sagen om beskyttelsespenge har FBI nu en klemme på Reacher, og da de samtidig truer Jodie, ser han sig nødsaget til at hjælpe dem i deres jagt på morderen. Men som altid med Reacher vælger han at gøre tingene på sin egen uortodokse måde.

Der er dog et stort problem i sagen – ingen kan gennemskue, hvordan ofrene er døde. De bliver alle fundet døde hjemme i deres eget badekar dækket af 100 liter camouflagemaling, men de har ikke en skramme, og de er ikke druknet. Desuden efterlader morderen sig ikke et eneste spor. FBI er helt på bar bund, og selv Reacher kan ikke regne ud, om mordene blot er en snedig måde at dække over en korruptionssag, eller om de vedrører en speget sag om sexchikane i hæren. Han får brug for en hel del vennetjenester, hvis han skal opklare sagen og redde både sig selv og Jodie.

Gæsten er på en og samme tid en klassisk men atypisk Reacher-bog i den forstand, at han som sædvanlig slår først og spørger bagefter, men samtidig ikke er den ensomme ulv, der vandrer alene tværs over USA. Han er dog splittet mellem sin udlængsel og kærligheden til Jodie.

Ideen med at lade mordmetoden være skjult, så man som læser sidder og gætter med, var underholdende, og slutningen var overraskende på flere planer. Som jeg har skrevet før, skuffer Lee Childs Jack Reacher-serie aldrig, så endnu engang får den min varmeste anbefaling.

Du kan læse vores anmeldelser af de andre bøger i serien her.

Lee Child, Gæsten, Forlaget Jentas, 445 sider, oversat af Rasmus Klitgaard Hansen, udkom 15. februar 2021

Der er lukket for kommentarer.