// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Skjult identitet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Lee Child: Skjult identitet

Skrevet af den 2. oktober 2019 – 06:00Ingen kommentarer

Det er altid spændende at starte på en ny Jack Reacher-bog og finde ud af, hvilke nye eventyr der venter ham, og hvilke farer han kaster sig ud i. Skjult identitet starter anderledes end normalt, da Reacher ikke er på farten, men faktisk har slået sig ned og fået job i Key West. Det afholder ham dog ikke fra snart at befinde sig i livsfare endnu engang.

Reacher er kommet til Florida. Det skulle egentlig have været et kort ophold, men han har fået job og bruger sine dage på at udgrave svømmepøle og sine nætter på at være dørmand på en stripklub, og pludselig er der gået tre måneder.

En dag kommer privatdetektiven Costello ind på Reachers foretrukne bar på udkig efter Reacher. De får sig en sludder, men Reacher undlader at give sig til kende. Ikke længe efter bliver han opsøgt af to bøller, som også er på udkig efter ham. Da han kort tid efter finder Costello myrdet, bliver han nødt til at finde ud af, hvorfor Costello ledte efter ham.

Hans søgen fører ham til New York og Mrs. Jacob – en kvinde fra hans fortid, hvis nyligt afdøde far ville have Reachers hjælp til en sag, som viser sig at være livsfarlig at blande sig i.

Samtidig er den enhåndede Hook Hobie ved at afslutte sit livs handel i New York, hvor han lænser en forretningsmand for alt, hvad han ejer. Da Reacher og Mrs. Jacob kommer på tværs af Hobies planer, opdager de hurtigt, at Hobie ikke står tilbage for noget for at sikre sig den store gevinst – heller ikke mord, og pludselig er de jaget vildt.

Dette er tredje bog i Jack Reacher-serien, og det er tydeligt, at Reacher-figuren her stadig har noget ungdommelig fandenivoldskhed i sig. Han er ikke så tilbagelænet cool og afslappet som i de senere bøger i serien, men lader sig i højere grad påvirke af sine følelser og reagerer på baggrund af dem. Jeg kan bedre lide den ældre Reacher, der er mere velfunderet og gennemført sej, men Skjult identitet er stadig en god bog med masser af action og drama.

Jeg bliver dog nødt til at komme med et lille suk over sproget i bogen. Bøger fra Jentas er som regel stort set fejlfri, men det lader til, at der er skiftet oversætter i forhold til tidligere bøger, og bogen rummer desværre temmelig mange fejl og et sprog, der slet ikke flyder, som det plejer. Det er ærgerligt, for det gør læseoplevelsen dårligere for mig.

Lee Child, Skjult identitet, Forlaget Jentas, 461 sider, oversat af Per Vadmand, august 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.