// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Wessel: Rosenhavens hemmelighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Katrine Wessel: Rosenhavens hemmelighed

Skrevet af den 22. marts 2021 – 06:33Ingen kommentarer

Jeg har med stor fornøjelse læst de første bøger i Katrine Wessels serie om familien Winther. Først udkom Familien Winther og dernæst Hvis du vil have mig.

I tredje bind i familiekrøniken om Wintherdynastiets liv er der især fokus på datteren Rose Winther. Hun er temmelig forkælet og har svært ved at leve op til familiens forventninger. Hun forelsker sig meget upassende i en dansk operasanger og udlever lidt af forelskelsen og det fører til, at hun sendes over til bedsteforældrene i England.

Rose kender ikke så meget til bedsteforældrene og ved ikke helt, hvad hun skal forvente af opholdet, men hun har en plan om at slippe væk og leve af kærlighed og kildevand. Alligevel bliver hun noget overrasket over mødet med den syge bedstefar, den skrappe bedstemor og den hjemmeboende moster, der ikke har talt til nogen i årevis.

Langsomt opdager Rose, at familien har en hemmelighed, der absolut ikke skal se dagens lys. Heldigvis melder fætter Dimpy sin ankomst og så kommer der til at ske lidt af hvert.

Jeg er meget begejstret for bøgerne om familien Winther, der maler et tidsbillede på tærsklen til det 20. århundrede. Der gøres op med de gamle dyder og der er nye tider på vej.

Især kvindernes rolle er under forandring. Det er nogle skønne bøger med en levende fortælling og hvor rammerne og persongalleriet virkelig rammer plet, hvis man er til historiske romaner.

Katrine Wessel er opvokset i Trondhjem og har længe ønsket at skrive en historisk roman om sin barndomsby. De tre første bøger i serien er udkommet på dansk og der er heldigvis flere på vej. På originalsproget norsk er der udkommet 7. Så vi venter spændt på den næste bog i serien.

Katrine Wessel, Rosenhavens hemmeligheder, på dansk ved Giovanna Alesandro, 360 sider, 2021, Forlaget Hr. Ferdinand

Der er lukket for kommentarer.