// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Katrine Wessel: Hvis du vil have mig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Katrine Wessel: Hvis du vil have mig

Skrevet af den 16. marts 2021 – 05:27Ingen kommentarer

I f√łrste bind i Katrine Wessels serie m√łdte vi familien Winther i tiden op mod det 20.√•rhundrede i Norge. I andet bind i den dragende serie om Winther-familien m√łder vi blandt andet stuepigen Karen og hendes dr√łmme om at blive til mere og andet end tjenestepige.

Hun arbejder hos familien Winther, hvor hun blev tilbudt en ans√¶ttelse efter at hendes far d√łde i en arbejdsulykke, p√• en byggeplads hos Wintherdynastiet. Hun dr√łmte om at blive l√¶rer og klarede sig godt i skolen, men efter farens d√łd, m√• de planer l√¶gges p√• hylden.

Hun m√łder arbejdsmanden Alfred, der er optaget af rettigheder og arbejdsvilk√•r og absolut ikke mener, at man bare skal makke ret og indordne sig under de f√łrende familiers bestemmelser. Hun bliver draget af hans g√•-p√•-mod og det giver n√¶ring til hendes egne dr√łmme.

Den yngste s√łn i Winther-familien har ogs√• h√•b og dr√łmme. Men da han med √©t er arving til familievirksomheden, bliver hans dr√łmme ogs√• sat til side og en spirende forelskelse giver knuste hjerter.

Hvis du vil have mig er anden bog i den planlagte serie p√• i alt syv b√łger om en familie og menneskene omkring den. Serien er et sp√¶ndende tidsbillede p√• de forandringer, der er p√• vej p√• t√¶rsklen til det 20. √•rhundrede.

Persongalleriet er s√• fint og viser hvor pr√¶get man var af arv og milj√ł, af andres forventninger og ens egne dr√łmme og selvom den foreg√•r langt tilbage i tiden, er der en genkendelighed, der g√łr at fort√¶llingen stadig er relevant.

Katrine Wessel er opvokset i Trondhjem, hvor historien foreg√•r og har arbejdet som journalist og redakt√łr. Hun debuterede med romanserien Kristiania, men havde l√¶nge dr√łmt om ogs√• at skrive en historisk roman om sin barndomsby.

Katrine Wessel, Hvis du vil have mig, på dansk ved Giovanna Alesandro, Hr. Ferdinand, 2021, 342 sider

Der er lukket for kommentarer.