// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Wessel: Hvis du vil have mig
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Katrine Wessel: Hvis du vil have mig

Skrevet af den 16. marts 2021 – 05:27Ingen kommentarer

I første bind i Katrine Wessels serie mødte vi familien Winther i tiden op mod det 20.århundrede i Norge. I andet bind i den dragende serie om Winther-familien møder vi blandt andet stuepigen Karen og hendes drømme om at blive til mere og andet end tjenestepige.

Hun arbejder hos familien Winther, hvor hun blev tilbudt en ansættelse efter at hendes far døde i en arbejdsulykke, på en byggeplads hos Wintherdynastiet. Hun drømte om at blive lærer og klarede sig godt i skolen, men efter farens død, må de planer lægges på hylden.

Hun møder arbejdsmanden Alfred, der er optaget af rettigheder og arbejdsvilkår og absolut ikke mener, at man bare skal makke ret og indordne sig under de førende familiers bestemmelser. Hun bliver draget af hans gå-på-mod og det giver næring til hendes egne drømme.

Den yngste søn i Winther-familien har også håb og drømme. Men da han med ét er arving til familievirksomheden, bliver hans drømme også sat til side og en spirende forelskelse giver knuste hjerter.

Hvis du vil have mig er anden bog i den planlagte serie på i alt syv bøger om en familie og menneskene omkring den. Serien er et spændende tidsbillede på de forandringer, der er på vej på tærsklen til det 20. århundrede.

Persongalleriet er så fint og viser hvor præget man var af arv og miljø, af andres forventninger og ens egne drømme og selvom den foregår langt tilbage i tiden, er der en genkendelighed, der gør at fortællingen stadig er relevant.

Katrine Wessel er opvokset i Trondhjem, hvor historien foregår og har arbejdet som journalist og redaktør. Hun debuterede med romanserien Kristiania, men havde længe drømt om også at skrive en historisk roman om sin barndomsby.

Katrine Wessel, Hvis du vil have mig, på dansk ved Giovanna Alesandro, Hr. Ferdinand, 2021, 342 sider

Der er lukket for kommentarer.