// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helle Brønnum Carlsen og Martin Kreutzer: Sund mad ekspres
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Helle Brønnum Carlsen og Martin Kreutzer: Sund mad ekspres

Skrevet af den 22. september 2010 – 21:29Ingen kommentarer

Madskribent Helle Brønnum Carlsen og ernæringsekspert Martin Kreutzer har skrevet en kogebog med en række sunde opskrifter, der er nemme og hurtige at lave. Mærkatet med ”kun 5 ingredienser” på forsiden er meget tillokkende, da sunde opskriftsbøger i dag ofte er fyldt med specielle ingredienser, som man skal i specielle forretninger for at købe, hvilket allerede gør det en tand for besværligt for mig. Jeg glædede mig derfor til at se nærmere på en kogebog med dette løfte.

Det er dog en delvis sandhed, for de fem ingredienser er altså betinget af, at man har et vist basislager, som de gør opmærksom på først i bogen. Og det er selvfølgelig ikke en overraskelse, at olie, salt og peber hører til et basislager og er ud over de fem lovede ingredienser, men det er et lidt ambitiøst basislager for mit vedkommende. Man skal have tre forskellige slags olier, tørrede bær og nødder, kartoffelmel mv. som ikke umiddelbart er noget, der hører til i mit basislager. Men det kan det selvfølgelig let komme til.

Bogen er overskueligt inddelt i dagens forskellige måltider og især afsnittene med morgenmadsopskrifter og snacks er rigtig gode. Bl.a. er der en lækker opskrift på grove muffins med speltmel, kærnemælk og æble – uhmm! Der er lækre billeder til alle opskrifterne og de er nemme at følge. Som en lille bonusting er der ved hver opskrift angivet det samlede næringsindhold pr. person (opskrifterne er til to personer med mindre andet er angivet), så man kan se, hvor mange kalorier, proteiner mv. man indtager ved det pågældende måltid. Det fungerer rigtig godt, da det er en af de ting, der kan være utrolig svære at gennemskue, når man spiser. Det angives desuden hvad de forskellige ingredienser gør godt for kroppen. Rigtig gode bonus ting!

Jeg er dog ikke sikker på, at den bliver slidt op. Den veksler på en lidt pudsig måde med at være for ambitiøs nogle steder – stenbider med rygeostcreme som snack er fx en anelse for ambitiøst til min stil – men et andet sted er der fx et billede af en lækker rugbrødsbolle, men så er det fyldet i bollen, der er opskrift på og så står der blot, at man skal bruge 1 stk. rugbrødsbolle. Der mangler jeg opskriften på den rugbrødsbolle. Og hvordan kan de give det præcise næringsindhold på denne opskrift, når de ikke ved, hvilken rugbrødsbolle, man så bruger? På den måde mangler der en smule.

Men der er nogle rigtig gode opskrifter i mellem, det er en lækker bog at bladre i med skønne billeder og det er nemt at blive inspireret til at lave hurtig, sund mad. Og så bliver man klogere på det man putter i munden, hvilket gør hele forskellen.

Helle Brønnum Carlsen og Martin Kreutzer, Sund mad ekspres, Bonnier, Marts 2010, 128 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.