// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Elly Griffiths: Stemmer fra graven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Femikrimi, Krimi, Roman

Elly Griffiths: Stemmer fra graven

Skrevet af den 28. december 2020 – 07:58Ingen kommentarer

I denne syvende roman om arkæologen Ruth Galloway bliver Ruth igen tilkaldt for at assistere vicekriminalkommissær Nelson og resten af Norfolks politi i opklaringen af en sag.

Death‚Äôs Hallow er ved at blive omdannet til byggegrunde, og under gravearbejdet p√• grunden st√łder en uheldig gravemaskinf√łrer p√• et gammelt fly fra Anden Verdenskrig med et velholdt lig i cockpittet.

Det viser sig, at soldaten, Fred, er i familie med den aristokratiske Blackstocksl√¶gt, som ejer de tilst√łdende landeomr√•der og er yderst velkendte i lokalomr√•det. Ruth opdager desuden, at Fred slet ikke var piloten i det fundne fly, men Freds fly var i stedet styret ned ude over havet.

Mange ting er ikke, som de lader til at v√¶re, n√•r det g√¶lder Blackstockfamilien. Der dukker fjerne sl√¶gtninge op, og hidtil uopdagede forbindelser kommer frem i lyset. Der er meget mystik omkring dem og deres jorder. Nye mysterier og sp√łrgsm√•l dukker hele tiden op i Nelsons efterforskning og Ruths udgravninger, og romancer blomstrer p√• uventede steder.

I mellemtiden k√¶mper Ruth og Nelson for at holde rede i hver deres private sf√¶rer. Deres f√¶lles barn trives og vokser, men der er uro med k√¶rligheden og trygheden hos dem hver is√¶r. Det g√łr det ikke nemmere, at de begge har undertrykte f√łlelser for hinanden, som i kraft af Nelsons √¶gteskab med Michelle bliver ignoreret.

Jeg kan godt lide Griffiths krimiserie om Ruth Galloway. Ruth er en sympatisk person med sine egne, s√¶re n√łrdede sider, og hun viger aldrig fra sin moral og sit instinkt. Det sidste kan ogs√• siges om Nelson, der ogs√• har flere sympatiske kvaliteter.

Dette er andet bind i serien, jeg l√¶ser og anmelder, og Griffith er god til at holde niveauet h√łjt. Jeg n√łd at l√¶se denne roman, ligesom jeg gjorde med den f√łrste.
I hvert fald efter jeg kom over de f√łrste 30 sider. Det var lidt en pukkel at komme over. Der blev lagt meget v√¶gt p√• at opsummere tidligere h√¶ndelser i tidligere bind med flere referencer. Det havde en tung og p√•tvunget fornemmelse.

Stemmer fra graven er dog stadig en af de krimier, jeg har nydt at l√¶se, og jeg ser stadig frem til n√¶ste roman i serien. Jeg anbefaler den ogs√• gerne til andre krimil√¶sere. Den er hverken h√•rdkogt eller m√łrk. Man kan betragte den som en slags hyggekrimi. Det g√łr ogs√•, at den er velegnet til de yngre krimil√¶sere.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af de andre bind i serien om Ruth Galloway, f.eks. De udst√łdte eller L√łgnens hus.

Elly Griffiths: Stemmer fra graven. Oversat ved Lærke Pade. Gads Forlag, september 2020 (2015). 350 sider.

Der er lukket for kommentarer.