// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elly Griffiths: Løgnens hus
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Elly Griffiths: Løgnens hus

Skrevet af den 10. august 2018 – 07:14Ingen kommentarer

Elly Griffiths er selv tidligere forlagsredaktør, inden hun blev forfatter på fuld tid. Man kan godt mærke, at Griffiths har erfaringen fra forlagsbranchen, for det er en ganske komplet krimi.

Løgnens hus er andet bind i serien om Ruth Galloway ud af ti, hvoraf de to første nu er oversat til dansk. Hvis man kender til den populære tv-serie Bones, så kan man genkende træk i den overordnede setting. En akademisk knogleekspert og en politimand arbejder sammen om at opklare en mordsag. Begge har passion for deres branche, men er meget forskellige typer personer. Og så er der det underliggende kærlighedsforløb, hvor man ser, at ”modsætninger mødes”.

Ved en arkæologisk udgravning på en byggeplads, som tidligere har huset et katolsk børnehjem, bliver der fundet rester af et børneskelet. Ruth Galloway og Harry Nelson bliver genforenet i efterforskningen, der ikke er så enkel at opklare. Det gør det ikke nemmere, at Ruth er gravid med Nelsons barn efter en enkelt, hed nat nogle måneder tidligere, eller at Ruth bliver tættere veninder med Nelsons kone.

I forhold til opklaringen er det lidt heldigt, at der er så mange eksperter inden for forskellige områder, eksempelvis keltisk og romersk historie samt okkulte og hedenske ceremonier og traditioner. Hvis det var anderledes, var efterforskningen ikke gået nær så godt. Beviserne var forblevet forsvundet, og sagen var blevet lagt på is. Men det er forudsætningen for bogen, og plottet foregår delvist omkring University of North Norfolk, hvor der jo naturligvis er mange eksperter. At de så også tilhører Ruths bekendtskabskreds er jo ganske belejligt.

Nogle gange får man en fornemmelse af, at Griffiths hverken er tilhænger af ægteskabet eller kristendommen. Ruth tænker og taler jævnligt negativt om kristendommen, mens utroskab er et gentagende tema, og betjent Judy Johnson tager skarp afstand fra ægteskabet med hendes kæreste gennem mange år.

Men i nødens stund lader forfatteren nogle af sine karakterer, Nelson f.eks., som er ”lidt” katolsk, bede til og søge Gud i deres håbløshed. I sidste ende viser det sig, at tro kan være gavnlig. Når det kommer til stykket, med alle de gale handlinger i plottet in mente, er det sandsynligvis den fanatiske religiøsitet, som kritiseres.

Der er nogle interessante cliffhangers, som forsøger at lokke læseren til at købe næste bind, og jeg er tilbøjelig til at læse videre, hvis jeg får chancen.

Elly Griffiths: Løgnens hus, 2018, Gads Forlag, 338 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.