// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Luciano Marrocu: Fáulas og Debrá Libanos
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Luciano Marrocu: Fáulas og Debrá Libanos

Skrevet af den 29. september 2010 – 08:00Ingen kommentarer

Der er noget finurligt nærmest charmerende gammeldags over de par italienske krimier af Luciano Marrocu, som er udkommet på dansk.

For nok er hovedpersonerne to politifolk fra det italienske politiske politi, men de kunne, fornemmer man, også møde Hercule Poirot og Kaptajn Hastings i den næste hotelbar eller støde ind i et rejseselskab med miss Marple.

Og det skyldes ikke bare, at de to små krimier foregår i 1930´ernes Italien og Abessinien (nu Etiopien), men også selve tonen og historierne der udfolder sig under efterforskningen. Ikke helt som Agathe Christie, men noget der minder om det på en mere løs og italiensk måde.

For nok er Mussolini på toppen af sin magt og hovedpersonerne Carruezzo og Serra ansat i et politisk politi, men der skal stadig efterforskes forbrydelser. Eller rettere, Serra skal efterforske, mens den ældre Carruezzo venter på at kunne holde længere foredrag om dette eller hint.

Serra er dog ikke helt selv uden evnen til refleksion og møder både dekadente grever og entreprenører, som følger de aktuelle politiske strømning for egen vindings skyld.

Er du mest til moderne krimier er Luciano Marrocus bøger og tempo nok noget du skal vende dig til, men sniger der sig af og til en Agathe Christie ind på din boghylde vil du føle dig hjemme med disse to italienske bøger.

Luciano Marrocu, Fáulas og Debrá Libanos, Forlaget Ries, 2009, 206 sider og 164 sider, Begge oversat fra italiensk af Thomas Harder.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.