// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Merete Flensted Laustsen og Martine Noring: Eventyret om Grønneskov – Dragefuglene vender tilbage
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog, Dansk roman, Debutant, Fantasy, Gys, Roman, Tegneserie

Merete Flensted Laustsen og Martine Noring: Eventyret om Grønneskov – Dragefuglene vender tilbage

Skrevet af den 6. november 2020 – 05:54Ingen kommentarer

Eventyret om Grønneskov er en lidt hyggelig og lidt uhyggelig fortælling om to fugle og to falfer, som en dag finder ud af, at det falder overraskende naturligt, at de to falfer flyver på de to fugle. Samtidig hører vi om, at den onde bjergtrold er sluppet fri fra sit underjordiske fængsel. Og nu er det op til de fire venner at skulle stoppe trolden.

Grunden til, at jeg skriver, at bogen både er en hyggelig og en uhyggelig historie, er, at på trods af, at det er en børnebog, så har den til tider en temmelig mørk og dyster stemning. Stilen i bogen varierer lidt, hvor den holder sig til det lidt overfladiske med et ret højt tempo, som gør den børnevenlig, men hvor illustrationerne indimellem bringer lidt uhygge ind i den ellers ganske optimistiske og glade fantasyhistorie.

Illustrationerne er meget eventyrlige og stemningsfulde, og de har deres helt særlige stil. Det minder mig om noget fra min egen barndom, som jeg ikke helt kan sætte ord eller navn på, men jeg kan godt lide det. Det er lidt råt og fuld af liv.

Det er sjovt, at både fugle og deres ryttere bliver som en slags superhelte, når de ifører sig deres kostumer, og pludselig er de nogle helt andre personer, end de var før.

Bogen henvender sig til børn i indskolingen, der godt kan tåle, at tingene indimellem er lidt dystre. Børnene skal dog være stærke i læsningen, hvis det skal være læse-selv, da der bruges en del lange ord. Men til gengæld er der mange fine illustrationer at kigge på, hvis man bruger Eventuyret om Grønneskov som højtlæsningsbog.

Merete Flensted Laustsen og Martine Noring: Eventyret om Grønneskov 1 – Dragefuglene vender tilbage. Forlaget Pursuit of Magic, september 2020. 85 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.