// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Kokkedal: Den trofaste bror 4 – Bastians løfte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy

Jacob Kokkedal: Den trofaste bror 4 – Bastians løfte

Skrevet af den 4. marts 2021 – 06:27Ingen kommentarer

Hold nu op, det var været noget af et eventyr at læse hele serien om Den trofaste bror. Bastians løfte er fjerde og sidste bind fra Jacob Kokkedal, og det er noget af en verden, han har skabt.
Efter at have læst de første tre bind med så bred en world building og så stor en opbygning af især den centrale karakter havde jeg svært ved at forestille mig, hvordan Kokkedal ville slutte det på behørig vis. Især med tanke på, at hele bind tre lægger op til dette bind, som ovenikøbet er kortere end de andre.

Maltus er fortsat på flugt med Adale og børnene fra de onde kræfter. Både pashaen af Campot og dødemageren fra Kohuq Kobudin sender hele deres hære af sted for at fange børnene, hvor iblandt begge magter er sikre på, at Stjernen – kilden til uanet magt – befinder sig. Maltus får heldigvis hjælp fra uventede kanter, og han har brug for al den hjælp, han kan få. Kampen for hele Gudehaves skæbne kommer hele tiden nærmere. Maltus er nødt til at rejse sig og være den helt, som Gudshave har brug for, hvis ikke hele Gudshave skal omskabes i mørke og ondskab.

Teksten er mættet med et levende og samtidig langsomt sprog, der kæler for læserens forestillingsevne med mange beskrivelser af både omgivelser og tanker. Sproget er rigt med masser af billedsprog. Det gør den i forvejen tykke roman til en endnu større læseoplevelse.
Det mener jeg på to måder. Det gør læsningen langsommere og mere udstrakt med alle disse beskrivelser, som kræver sin tålmodighed. På samme tid giver det mere stemning og indlevelse for læseren.

Når man lægger det oven i dét, at universet er særdeles godt opbygget og researchet med en struktur og world building, der favner meget bredt og dybt, får vi et resultat, som for mig gør denne serie til noget af det bedste danske fantasy, jeg har læst, og som med nemhed kan konkurrere med de største internationale fantasyforfattere.

At teksten og stilen gemmer på masser af humor og højt humør, men også en voldsomhed og brutalitet giver serien om Den trofaste bror sin helt egen sjæl.

Anbefales til alle fantasyfans fra 15 år og op, da den er ganske eksplicit, hvad både vold og sex angår. En glimrende afslutning på en mere end glimrende fantasyserie.

Læs også anmeldelsen af I døden og videre, Ørkenrose og Helerens håb.

Jacob Kokkedal: Den trofaste bror – Bastians løfte. Ulven & Uglen, september 2020. 438 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.