// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Christine Eriksen: Mellem Himmel og Helvede 2 – Himmelsendt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy, Roman, Ungdomsroman, Young adult

Anne Christine Eriksen: Mellem Himmel og Helvede 2 – Himmelsendt

Skrevet af den 9. maj 2021 – 05:01Ingen kommentarer

Romanen fortsætter, nøjagtigt hvor første bind slap. Daniel bliver reddet fra helvedeshundene af sin biologiske far, ærkeenglen Zerachiel. Selvom Daniel er “faldet” som engel, gives han en prøveperiode som engel, så han kan få adgang til Himlen og derved være i sikkerhed for Lucifer og helvedeshundene. Samtidig skal han lære, hvordan det er at være en engel, efter han har levet mange år som menneske uvidende om sin sande natur.

Daniel har brug for tid og rum til at bearbejde det hele og til at acceptere sit nye sted i livet. Han har for nyligt erfaret, at han er et Væsen. Dertil kommet hans næsten ligeså nylige erkendelse af at være homoseksuel. Som om det ikke er nok overvejelser, får han også at vide, at som engel er man nødt til at tilgive og ikke dømme mennesker og andre Væsner. Men er han klar til at tilgive sine adoptivforældres morder? Eller sin biologiske mors morder?

Daniel er udset til at være en vigtig brik for englene i kampen mod Helvede. Både fordi han er søn af en ærkeengel, og fordi hans synske kræfter kan hjælpe med at finde fire magiske sten, som tilsammen vil give Lucifer en direkte vej ind i Himlen. Men de kan også give ærkeenglen Michael en vej ind i Helvede. Daniel skal beslutte, hvor hans loyalitet ligger, og om han ønsker at være engel.

I Himmelsendt kommer vi meget dybere ind i mytologien og de politiske intriger, magtkampene og historien. Vi får en dybere forståelse for hele verden og de forskellige væsners natur og relationer. Vi kommer også dybere ind i Lesta og Daniel, og Lesta får en større rolle i dette bind end i det første, og læserens sympati for ham vokser hele tiden.

Der sker dog meget i denne bog. Der er mange handlinger og meget forhistorie på relativ lidt plads. Og det er det, som er bogens, og seriens, udfordring: At der er mange hændelser og handlinger, og at der gabes over meget mytologi og mange væsner med hver deres kultur og baggrund. Det påvirker tempoet og stemningen i den forkerte retning.

Jeg kan dog ikke komme uden om, at jeg godt kan lide serien indtil videre og ikke mindst dette bind. Serien rummer tydeligt temaer om seksualitet, køn og identitet, som er bærende punkter og gør den aktuel med sit budskab om accept og åbenhed. Mellem Himmel og Helvede 2 er en fin dansk fantasy til både teenagere og voksne læsere.

Læs også anmeldelsen af første bind, Daniel.

Anne Christine Eriksen: Mellem Himmel og Helvede 2 – Himmelsendt. DreamLitt, august 2018. 529 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.