// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Christine Eriksen: Mellem Himmel og Helvede 1 – Daniel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Debutant, Fantasy, Roman, Ungdomsroman, Young adult

Anne Christine Eriksen: Mellem Himmel og Helvede 1 – Daniel

Skrevet af den 17. januar 2021 – 05:15Ingen kommentarer

Daniel er et menneske i en verden, der er fuld af forskellige slags væsner. Efter en stor krig mange år tidligere har verden været inddelt i fire sikre byer og Ødemarken, hvor orden og sikkerhed ikke gælder efter samme regler som i byerne.

En dag kommer Daniel hjem og finder sine adoptivforældre døde i en sø af blod. Efter en periode med sorg og forvirring drager Daniel ud efter en manglende diamant, som han arvede efter sine biologiske forældre, og som plejede at hænge i en kæde om hans hals. I takt med en stigende hævntørst beslutter han sig for at opsøge Djævlens sønner i jagten på at få opsporet sin diamant og samtidig få hævn over sin adoptivforældres morder.

Denne mission bringer Daniel langt væk fra sine trygge rammer i forstadslivet, når han drager ud i den vilde ødemark, hvor han kommer til at stå over for både vampyrer, magikere, varulve, drager og mange andre udfordringer, som han aldrig havde forestillet sig at skulle komme ud for. Det gælder ikke mindst at skulle slå følge med fem djævlesønner mod et delvist fælles mål eller at opleve glimt af kærlighed.

En af bogens store forcer er persongalleriet. Personerne, både hovedpersonerne og de centrale bipersoner, har dybde og troværdighed, som bidrager i høj grad til at drage os som læsere ind i universet.

For det er et interessant univers. Et ganske fyldigt og omfangsrigs univers med et ligeså alsidigt væsenkatalog. Der er tænkt godt over world buildingen med et par store historiske begivenheder, der kædes sammen gennem teksten.

Det kan være et pudsigt sammensurium at blande nutidig teknologi med fantasyelementer, og det er netop, hvad der sker her i Mellem Himmel og Helvede 1. Det er for eksempel lidt spøjst at opleve, at djævlesønner taler i telefon med deres far, Djævlen, i Helvede, mens de selv er på Jorden. Generelt set slipper Eriksen ganske godt fra det.

Det er også tydeligt, at romanen har et budskab omkring seksualitet og identitet, hvor vi – uden at spoile mere, end der står på bagsiden – oplever konflikter omkring homoseksualitet, herunder hovedpersonens egne overvejelser omkring selvopfattelse og seksualitet.

Daniel er en interessant og spændende begyndelse på Mellem Himmel og Helvede-serien, og jeg glæder mig til at læse videre i serien, som strækker sig over tre bind. Serien egner sig særdeles godt til både teenagere og voksne læsere.

Anne Christine Eriksen: Mellem Himmel og Helvede – Daniel. DreamLitt, november 2016. 339 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.