// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Lönnqvist: Julia & Jack
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Roman

Anna Lönnqvist: Julia & Jack

Skrevet af den 20. december 2020 – 06:28Ingen kommentarer

Julia er smaskforelsket i den modne og flotte Richard. De er taget på deres første ferie sammen – en forlænget weekend til New York – og selvom Julia har været nødsaget til at arbejde noget af turen, er forudsætningerne for en romantisk weekend til stede. Der er bare en lille hage ved hele setuppet. Richard er gift, og selvom han har lovet Julia, at han snart vil forlade sin kone, bliver det konstant udsat.

Inden længe bliver stemningen da også ødelagt af, at Julia ikke kan lade være med at spørge ind til, hvornår de skal starte deres liv sammen. Det udløser et skænderi, der får Julia til at tvivle på, hvad det er, hun har gang i, og for at det ikke skal være løgn, støder parret kort efter skænderiet ind i Julias ekskæreste Jack. Hvad er oddsene for, at hun netop skal støde ind i ham i New York, efter de ikke har set hinanden siden deres brud, hvor Jack smed hende ud fra deres fælles hjem?

Jack har forandret sig meget, siden han og Julia var kærester, og ikke nok med at han ser super tjekket ud, så har han en flot ung kæreste, Emily, ved sin side. Julia føler sig grim og gammel ved siden af dem, og da Emily spørger Richard og hende, om de skal mødes til en drink, er Julia for rystet til at sige nej. Hun får desuden slynget en løgn ud om, at hun og Richard er gift og flyttet i hus sammen. Det får dog bare løgnen til at vokse, da Julia støder ind i Jack i sin egen gade i Stockholm. Alt det uforløste mellem dem får følelserne op i Julia, og hun begynder at tvivle på, om hun er helt ovre ham.

Samtidig er der problemer mellem Julia og hendes søster Petra. En hemmelighed, der strækker sig tilbage til deres barndom, ser pludselig dagens lys, og Petra kan ikke få sig selv til at fortælle Julia det. Derudover er Petras 13-årige datter, Agnes, begyndt at have hemmeligheder for sin mor, og Petra kan mærke der er noget i gærde.

Julia & Jack er en god kærlighedshistorie om at elske uden at få den samme kærlighed tilbage, og om misforståelser og hemmeligheder, der kan ødelægge alt. Jeg håbede sådan, at Julia fik øjnene op for, hvor dårligt hendes forhold til Richard var, og at hun og Jack fik talt ud om det, der gik galt mellem dem. Jeg strøg derfor gennem bogen for at finde ud af om den fik en happy ending trods alt, men jeg afslører intet.

Anna Lönnqvist: Julia & Jack, Palatium Books, oversat af Elisabeth Bang-Nielsen, 318 sider, november 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.